web analytics
recensiegrid recensies algemeen

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Als Sneeuw voor de Zon van Jacques en Lise

Het  creatieve duo Jacques & Lise zijn grafisch designers en illustrators. Gezamenlijk hebben ze al een aantal boeken van hun illustraties voorzien.  Het boek ‘ als sneeuw voor de zon’ is een boek zonder woorden. Maar de illustraties spreken voor zich.

Het boek gaat over een acrobatische skiër die allerlei stunt uitvoert op de piste. Hij heeft eigenlijk geen oog voor iets of iemand anders. Op een dag gebeurt er iets wat hem wakker lijkt te schudden. Hij verliest zijn ski’s en dat zet hem letterlijk met beide benen voor even weer op de grond. Beneden in het dal is daar zijn geliefde die hem is kwijt geraakt. Zij hoopt dat als hij zijn ski’s zoekt haar wil zal vinden.

Persoonlijk heb ik altijd wat moeite met boeken zonder tekst omdat ik bang ben dat ik het verhaal niet mee krijg doordat ik dingen over het hoofd zie. Maar hoe vaker ik dit soort prentenboeken doorblader merk ik dat dat er niet toe doet. Het is juist mooi om zelf je eigen fantasie in een verhaal te kunnen stoppen en je de illustraties veel intensiever beleeft omdat je niet wordt afgeleid door de teksten.

De illustraties zijn in dit boek redelijk summier en niet overdadig zodat je de kern er zeker wel uit zult halen. Zelfs als je de tekst op de achterzijde niet hebt gelezen.  Dit verhaal gaat voornamelijk over iemand waar je veel van houdt los moet laten zodat hij ook zijn geluk zal vinden.

De tekenstijl is apart en het zijn kunstwerkjes op zich. Er is gekozen voor warme geeltinten en het geeft de winterse sfeer goed weer. Het zijn rustige platen die een mooi verhaal vertellen. Met een beetje fantasie dus ook je eigen verhaal.

Boekgegevens :

Titel             Als sneeuw voor de zon

Illustraties    Jacques Maes & Lise Braekers

Uitgeverij     Van Halewyck

Isbn              9789463830768

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress