web analytics
recensie prentenboek recensiegrid

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Berenkriebel van Victoria Cassanell

Berenkriebel
Illustrator: Victoria Cassanell
Published: april 2021

Victoria Cassanell studeerde illustratie aan de Hull School of Art and Design. Als afstudeerproject maakte ze een prentenboek, waarna ze werd aangenomen op de masteropleiding Children’s Book Illustration op de Cambridge School of Art. Berenkriebel is haar debuut en hopelijk zullen er snel meer boeken van haar volgen.

Als na een lange winterslaap Beer wakker is geworden heeft hij een vreselijke kriebel. Een berenkriebel op een plek waar je er natuurlijk net niet bij kunt… Al snel gaat hij naar de speciale boom om zich aan te krabben maar ja er zijn nog meer beren wakker geworden dus dat wordt wachten met een berenkriebel op je rug. Na lang wachten gebeurt er iets vreselijks met de boom en kan Beer nog niet krabben. Bever staat er bij en kijkt ernaar en is vastbesloten Beer te helpen met het zoeken naar een nieuwe krabbel-boom. En ze vinden een wel heel bijzondere!

Wat een heerlijk verhaal waarbij twee vrienden elkaar helpen. De illustraties zijn vertederend, ik kan niets anders zeggen. Zodra je het boek openslaat en die dikke bruine beer ziet, op een groen veld vol bloemen, wil je hem het liefst zelf knuffelen en op zijn rug krabben om die berenkriebel weg te halen. Eenvoudige illustraties zonder tierelantijnen in warme kleuren. De dieren worden wel natuurlijk weergegeven maar wel met iets zachtaardigs. Dit klinkt zoetsappig maar dat is het niet hoor. Een beetje humor in de weinige tekst maakt het helemaal af. Het verhaal wordt verteld door de mooie tekeningen en net voldoende tekst.

Een verhaal wat niet gaat vervelen en je graag voor wilt blijven lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress