web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor De Jongen die met Draken leefde van Andy Shepherd

Andy Shephard was lerares Engels maar is nu fulltime kinderboekenschrijfster.

Dit boek is het vervolg op De jongen die draken kweekte’  en in Engeland al zo’n succes dat de rechten zelfs al zijn verkocht voor een Britse televisieserie. Zou dat echt zo leuk kunnen worden als het boek?

Zoals gezegd is dit het tweede deel. In deel een kon je al kennis maken met Tomas en zijn vrienden die een draakjes kweekten aan de drakenfruitboom van zijn opa. Maar ja kleine draakjes groeien en moet je trainen anders zijn de problemen niet te overzien.  Mocht je, net als ik, het eerste deel niet gelezen hebben is dat niet zo erg want je kan zo met je neus in het avontuur vallen.

Het verhaal is geschikt voor zowel jongens als meisjes vanaf een jaar of 6 a 7. Korte zinnen en makkelijk woorden waardoor ze het goed zelfstandig kunnen lezen. Hoewel het voor de bovenbouw van de basisschool misschien qua lezen wat makkelijk zal zijn is het onderwerp, het avontuur toch nog leuk om te lezen.

Tomas en zijn vrienden hebben dus allemaal een eigen draakje en elk draakje heeft zijn eigen bijzondere kracht. Fikkie, het draakje van Tomas, is de braafste van het stel. Naast de problemen met het trainen, want draakjes zijn heel eigenwijs, gaat het niet goed met de drakenfruitboom en probeert de grootste pestkop Liam het geheim van Tomas te ontdekken. Om dit te voorkomen en om de draakjes verborgen te houden moeten de vrienden hard aan de slag. Zo kunnen de draakjes niet meer alleen thuis blijven maar probeer ze maar eens uit het zicht te houden op school als ze uit de tassen ontsnappen en richting kantine vliegen. Kortom een grappig, avontuurlijk, vuurspugend verhaal.

De mooie hardcover uitvoering is voorzien met vrolijke illustraties, zowel op de cover als van binnen, door Sara Oglivie. Ze studeerde in Schotland aan de kunstacademie. Het zijn grappige en goed bij het verhaal passende illustraties. Ook grappig gedaan is dat sommige pagina’s ‘schroeiplekken” hebben, want ja dat krijg je met vuurspugende draken.  Met drakensnelheid vlieg je door het boek en is het gewoon jammer dat het afgelopen is. Nou ja, afgelopen? Er is nog zat te vertellen over Tomas, zijn vrienden en de draken dus we hopen maar dat er snel een volgend boek mag verschijnen.

Boekgegevens :

Titel              de jongen die met draken leefde

Auteur          Andy Shepherd

Illustrator      Sara Ogilvie

Vertaling       Jesse Goossens

Uitgeverij       Lemniscaat

Isbn               9789047710745

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress