web analytics
recensiegrid

Conny-KinderBoekenRecensie 4**** voor de Waanzinnige Boomhut van Andy Griffiths en Terry Denton

Bij de Facebookgroep Kinderboeken houden we van andersoortig en laagdrempelig lezen. De Waanzinnige Boomhut reeks is hiervan een perfect voorbeeld. Door de vele tekeningen die de tekst ondersteunen, de ongelofelijk leuke humor en de korte stukjes tekst kan ieder kind het lezen. Het is een Graphic Novel waarbij je naast lezen je ogen ook op een andere manier goed de kost moet geven om niets te missen. Uitgeverij Lannoo geeft dit prachtig uit mede door de vakkundige vertaling van topvertaler Edward van de Vendel.

 

Waanzinnige boomhut blijft uniek !

 

Andy Griffiths en Terry Denton zijn het succesvolle duo achter de succesvolle boomhutboeken. Andy Griffith is een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Hij schreef al meer dan twintig boeken maar hier is hij vooral bekend door de boeken die hij samen met illustrator Terry Denton schreef.

Naast de boomhutboeken (dit is de zevende in de reeks) maakten ze een waanzinnig boek over het lichaam, over dino’s, over hoe jezelf een waanzinnig boek schrijft, een boek vol waanzinnige ideeën en een doeboek. Uiteraard allemaal in dezelfde stijl en met boordevol humor.

De hoofdfiguren in de boomhut zijn Andy en Terry (vast geen toeval), de boomhut is hun woning. Voor deze titel zijn er weer 13 verdiepingen bij gekomen en op elke verdieping is er wel wat avontuurlijks te beleven. De krachtigste draaikolk ter wereld, een onderzeebootbrood, een waarzegster, een reuzenspinnenweb en vooral een geheimzinnige grote rode knop… waar je dus niet op mag drukken… maar wat je wel wilt doen… omdat je wilt weten wat er dan zou kunnen gaan gebeuren.. maar je doet het niet.. of wel?

Ik snap waarom kinderen geen genoeg kunnen krijgen van dit duo en hun boeken. Waar de ene graphic novel –serie een beetje blijft hangen en niet vernieuwend lijkt, is het de humor waardoor je in deze boeken nog wel een verdieping in de boomhut bij kunt bouwen. De combinatie van tekeningen en tekst klopt perfect. De tekeningen bevatten naast het gewone verhaal zoveel extra grapjes en details dat je blijft kijken. Af en toe wordt de lezer rechtstreeks toegesproken met grappige opmerkingen wat het lezen nog leuker maakt.

Het boek zit vol absurde gebeurtenissen, totaal onmogelijk wat het, juist omdat het zo over de top is, een plezier maakt om lachend te lezen !

De delen zijn overigens prima zelfstandig te lezen dus het maakt niet uit wanneer je start in de serie maar het is wel verslavend dus je bent gewaarschuwd.

Boekgegevens

Auteur     Anddy Griffiths

Illustrator Terry Denton

Vertaling Edward van de Vendel

Titel         De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen

Uitgeverij Lannoo

ISBN       9789401443111

Genre       Graphic novel

 

Recensent: Conny Schelvis

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress