web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Dit boek gaat wel over mevrouw Moes en haar kakkerlakken van Marieke Van Hooff

Marieke van Hooff (1976) is schrijfster en actrice. Naast haar acteer-, en televisiewerk is ze altijd met verhalen bezig. Vorig jaar las ik met veel plezier “Dit boek gaat niet over mevrouw Moes en haar kakkerlakken”. Met name het aparte vertelperspectief zorgde voor leuke en originele situaties. Het verhaal las supersnel en je wilde natuurlijk heel graag weten hoe het nu zat met die kakkerlakken van mevrouw Moes, maar ja daar ging het boek niet over… En dan is daar een nieuw boek en laat dat nu wel over mevrouw Moes en haar kakkerlakken gaan! Dus dat moest gelezen worden.

De illustraties zijn weer van Wout Schildermans, illustrator en vormgever die werkt onder de naam Melvin. Ook nu maakte hij weer de cover, die prima bij het eerste deel past, plus de leuke onderbrekingen op de pagina’s. Er is dit keer gekozen voor een lekkere groene cover met wel heel veel kakkerlakken op de voorzijde. De leesletter is wat klein en het vertelperspectief anders dan het eerste boek. Omdat dat was wat ik juist erg leuk vond, lag de verwachting best hoog en is het jammer dat het nu wat anders is. Aan de andere kant heeft de auteur het aangedurfd om het net even iets anders te doen. Het wachten was ook even op mevrouw Moes in het verhaal. Maar uiteindelijk valt alles op zijn plaats en kom je er achter wie die mevrouw Moes nu is en wat ze doet (of deed).

Hoofdpersonage Em begeeft zich in een bijzondere wereld. Ze groeit op met haar moeder en broer. Deze zijn topverdelgers en willen niets anders dan alle kleine kriebelbeesten verdelgen. Em heeft echter een grote liefde voor alle dieren en heeft hier dus ook heel veel moeite mee. Verder is haar moeder zo druk dat ze eigenlijk geen tijd heeft voor haar dochter. Gelukkig komen er wel andere mensen die zich met haar bemoeien. Ze hoeft zich ook niet te vervelen. Er komt een bekende popster op haar pad, ze heeft een heel bijzonder kindermeisje, een rare buurman, gaat op bezoek bij de koning, er is een schilderende cavia, een zwerm kevers en oh, ja kakkerlakken. Heel veel kakkerlakken… En waar is dus mevrouw Moes?

Hoewel ik het leuker had gevonden als het meer de stijl en layout zou hebben gehad als het eerste deel, heb ik wel weer genoten van dit boek. Het is een leuk en origineel verhaal en zeker de moeite waard !

Boekgegevens :

Titel dit boek gaat wel over mevrouw Moes en haar kakkerlakken

Auteur Marieke van Hooff

Illustraties Melvin

Uitgeverij Bakermat

Isbn 9789059246492

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress