web analytics
Niet gecategoriseerd

Conny-KinderBoekenRecensie 4**** voor Een vriend zonder tanden van Angelique van Dam

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

Angelique van Dam debuteerde in 2016 met “ Joehoe! Ik wile een koe” gevolgd door “Iedereen een ster ( behalve ik)”. “ Een vriend zonder tanden “ is haar derde boek en het eerste boek wat ik van haar lees. Een grappig boek voor 8plus

In dit verhaal maken we kennis met Caro die enorm baalt van de overblijf op school. De overblijfjuf Sonja is superstreng en ze moet zelfs haar korstjes op eten.

Als Caro bij haar buurvrouw langsgaat, die in de keuken van het bejaardentehuis werkt, krijgt ze een idee. Ze blijft gewoon in het bejaardenhuis over! Ze wordt de tafeldame van meneer Hans, die dol is op vruchtenhagelslag. Al snel merkt Caro dat meer mensen haar gezelschap wel willen hebben en ze bedenkt een geweldig plan.

Soms is de afstand tussen oude mensen en kinderen vrij groot. Niet elk kind is wel eens in een verzorgingshuis geweest en niet alle oude mensen hebben contact met kinderen. Als dat er dan wel is ontstaat er een leuke chemie. Althans dat is wat ik mee maak op mijn werk als er kinderen van een school op bezoek komen. Helaas gebeurt dit niet vaak maar door de actie van Caro ben ik wel op een aantal leuke ideeën gekomen en ik ga eens kijken of ik daar op mijn werk wat mee kan doen. Wie weet komen meer kinderen en volwassenen op dit idee.

Zo zie je dat een kinderboek niet leeftijdgebonden hoeft te zijn.

Angelique van Dam heeft een heerlijk, grappig, vlot lezend boek geschreven. Wat hoofdpersoon Caro meemaakt zijn de dingen van alledag, dingen die iedereen van die leeftijd kan meemaken en zo blijkt maar dat het gewone leventje genoeg avontuur kan brengen. Dit zal dan ook zeker aanspreken bij de doelgroep van 8plus. Naast de nodige humor en leuke situaties is er ook plek voor een stukje emotie en vriendschap. Hier is een goede balans in gevonden en het belangrijkste is denk ik dat het niet uitmaakt hoe oud je bent je kunt altijd wel een vriend gebruiken!

Boekgegevens:

Auteur       Angelique van Dam

Illustraties Marja Meijer

Titel           Een vriend zonder tanden

Uitgeverij   Moon

ISBN         9789048843992

Recensent

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress