web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Eilandgekte van Elle Lepoutre

Eilandgekte
Publisher:
Illustrator: Marianne Eijgendaal

Elle Lepoutre heeft samen met Marianne Eijgendaal een nieuw avontuur geschreven waarbij Keila op het eiland in verstrikt raakt.

Inmiddels is dit het derde boek maar ze zijn alle drie zelfstandig te lezen. In het eerste deel ontsnapt Keila uit het ziekenhuis en komt ze terecht op een bijzonder eiland. Een eiland met een zweeftrein die langs de boomtoppen rijdt, een geheimzinnige stad met een watertoren en een pratende vogel. Keila maakt nieuwe vrienden en wil er graag blijven ook omdat ze hier niet meer ziek is.

In dit korte inleiding van dit boek wordt dit nog even vertelt maar zonder dit te weten kan je het verhaal ook goed volgen.

In Eliandgekte beleeft ze een heel ander avontuur. Hier krijgt de ‘Blauwe Man’ een ongeluk en is daarna helemaal de kluts kwijt. Keila en haar vriend Jon gaan de raad opvolgen van de Vorstin die zegt dat verhalen voorlezen zou kunnen helpen om de ‘Blauwe Man’ te genezen.

De verhalen zitten vol fantasie en moeten hem prikkelen om weer gezond te worden.

Hierdoor wordt het geheel een raamvertellingen (andere verhalen verweven in het daadwerkelijke verhaal) waarbij alle ruimte is voor fantasie. En hoewel het wonderlijke verhalen zijn die ze voorlezen kan je hier en daar toch tussen de regels een lijntje trekken met de echte wereld. Buiten dat is het toch een mooi gegeven dat ze met elkaar er alles voor over hebben om de  ‘Blauwe Man ‘ te helpen.

Eilandgekte is een bijzonder en apart verhaal waarbij het naast het gewichtige onderwerp toch gewoon een vrolijk boek is geworden. Niet alleen qua inhoud maar ook vanwege de vormgeving, frisse kleuren en hard kaft. Er is naast de illustraties van Marianne Eijgendaal  gebruikt gemaakt van illustraties van Lars Deltrap, Gertie Jaquet, Marleen Heidweiller, Georgien Overwater en Ju Watanabe. Hoewel allen een eigen stijl is het geen rommelige boel geworden want ze sluiten mooi bij elkaar aan en nog leuker allemaal in kleur.

Ook is er een soort woordspelletje in het boek verstopt. Bij sommige woorden ontbreken letters. Dit is gedaan omdat het met het brein van de ‘Blauwe Man ‘ ook niet goed gaat. Door de letters te verzamelen kan je aan het einde een woord maken. Als je het woord dan per mail opstuurt ontvang je een boekenlegger.  Een leuk extraatje om de lezer te stimuleren iets verder te kijken dan alleen naar het verhaal.

Een origineel en mooi verhaal voor jongens en meisjes vanaf  ongeveer 8 jaar.

Boekgegevens :

Titel           Eilandgekte

Auteur       Elle Lepoutre

Illustrator   Marianne Eijgendaal

Uitgever     Leli

Isbn            9789081825054

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress