web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek recensies kinderboek

Conny-Kinderboekenrecensie 4**** voor Emilia Hoektand en het Bibberbal van Laura Ellen Anderson

Emilia Hoektand en het Bibberbal
Publisher:
Published: februari 2018

In het koninkrijk Nocturnië leeft de bevolking in duisternis. Iedereen is bang voor glitter en eenhoorns en ze slapen als het dag is. Niet omdat ze niet tegen zonlicht kunnen maar omdat ze dat al eeuwenlang doen en ze niet beter weten.

In het kasteel van graaf Draak Hoektand en gravin Frivolien Hoektand woont Emilia, die het liefst van al met haar pompoenhuisdier Pulpje speelt en eropuit trekt met haar beste vrienden Floor, een grote yeti die alleen maar luid kan roepen in plaats van praten, en Heintje, die als de dood is voor eenhoorns en véle andere dingen.

In het eerste deel maken we kennis met het leventje van Emilia en haar vrienden.  Haar ouders organiseren elk jaar een saai bibberbal voor volwassenen. Dat is traditie en Emilia moet daar bij zijn. Ze is dan ook heel blij als de prins komt, die is immers van haar leeftijd en kan ze daarmee spelen. De prins blijkt echter een vreselijk verwend nest te zijn en pikt Pulpje in. Emilia is in alle staten en samen met haar vrienden gaat ze Pulpje terughalen waarbij ze achter de echte reden komt van het gedrag van de prins.

In het tweede deel maken we kennis met het Koninkrijk van het Licht, het land naast Nocturnië. Alles is daar tegenovergesteld. De inwoners houden van licht en glitter en zijn doodsbang voor de inwoners van Nocturnië. Gewoon omdat dat al eeuwenlang zo is en ze niet beter weten.  Emilia en haar vrienden moeten hier naar toe om de moeder van de prins te zoeken.  Als snel blijkt in dat zonnige landje niet iedereen lief en aardig te zijn en komen ze er achter dat iemand de inwoners van Nocturnië zwart maakt en zo het koninkrijk wil veroveren.

Wat een geweldige boeken zijn dit  !

Mooi hard kaft met erg leuke illustraties op de cover. Ook in het verhaal zelf zijn er volop illustraties wat het lezen extra leuk maakt. Het lettertype is lekker groot en veranderd met de tekst mee. Als bijvoorbeeld Floor hardop wat zegt worden de letters groter. Dit maakt de tekst speels en grappig om te lezen.  De avonturen die Emilia mee maakt zijn spannend, soms een beetje griezelig maar ze heeft vooral veel plezier met haar vrienden.  De vriendschap, elkaar willen helpen en er voor elkaar willen zijn, ongeacht wie  of wat je bent is een belangrijk thema in de boeken.

De boeken zijn een echte aanrader voor jongens en meisjes van 7 tot ongeveer 9 jaar.

Boekgegevens :

Titel : Emilia Hoektand en het bibberbal  ( deel 1) Emilia Hoektand in het rijk van de eenhoorns ( deel 2)

Auteur : Laura Ellen Anderson

Vertaling : Saskia Martens

Uitgeverij : Blloan junior, Ballon Media

Isbn : 9789403201917 (deel 1 ) 9789403207315 (deel 2)

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress