web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Gangsterschool 3 – Piramide van Verderf van Kate Wiseman

Kate Wiseman’s kinderboekendebuut was het eerste deel van Gangsterschool, de school om het boevenvak te leren. Inmiddels is het derde deel over Milly en Charlie uitgebracht.

Beide hebben criminele ouders die hun kinderen naar het Rabauw College hebben gestuurd om het criminele pad op te kunnen gaan. Ze krijgen les in dieverij, hacken, besluipen, fabuleren en vermommen.  Lessen waar misdadigers in de dop niet van buiten kunnen met een wit/zwart gestreept schooluniform. Het enige probleem voor hun ouders is dat Milly en Charlie eigenlijk liever niet onbetrouwbaar zijn en eigenlijk ook niet tegen oneerlijkheid kunnen.

In de eerste twee delen hebben we al uitgebreid kennis kunnen maken met deze twee vrienden, de andere leerlingen en de bijzonder aparte figuren op het college, waarmee ze van het ene avontuur in het andere lijken te vallen.  In dit deel rijden we met volle vaart het verhaal binnen. Ze gaan  (moeten )  op studieweek naar het Kruimeling College. Hier zal een heuse strijd plaats vinden tussen de scholen. Het Kruimeling College is een  zeer vreemde school met onder andere vleesetende schapen en een stuk gemener dan de school van Milly en Charlie.  Zij moeten het image van Rabauw zien hoog te houden en daarbij hun eigen betrouwbaarheid niet laten merken.

Het is gewoon weer een heerlijk vervolg waarbij er weer allemaal bekenden langs komen. Het is dan ook handig de eerste twee delen gelezen te hebben voor een beetje uitleg en achtergrondinformatie. De stijl is hetzelfde als in de vorige delen. Het verhaal is met veel humor gschreven en door de leuke  beschrijvingen zie je de kinderen al door de school rennen of de vreemde lessen volgen. De cover is ook in dezelfde stijl met een afbeelding van de school en de boeienketting. Dat wordt een leuke rij op de boekenplank!  Het einde is een heerlijke opening naar een volgend deel.

Ik ben zeer benieuwd of de schrijfster nog meer originele  avonturen weet te verzinnen rond deze twee vrienden. De omgeving leent zich er zeker voor.

Voor jongens en meiden die van avontuurlijke verhalen met de nodige humor houden een aanrader!

Boekgegevens :

Titel                         Gangsterschool 3 Piramide van Verderf

Auteur                      Kate Wiseman

Vertaling                  Leny van Grootel]

Uitgeverij                 Holland

Isbn                         9789025114459

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress