web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Heksenzielen: magische redding van Maja Vermeulen

Heksenzielen: Magische redding
Genre:
Series:
Publisher:
Published: juli 2020
De vrienden Olivia, Leonard en Rosalind hebben een tijdje kunnen wennen aan hun nieuwe leventje… tot een oude, kwaadaardige vijand weer opduikt. Opnieuw verdwijnen ze op een avontuurlijke reis door de tijd. Met drieën gaan ze op weg, maar bij de aankomst in het verleden merken ze meteen een verstekeling op. Wie is deze geheimzinnige jongeman met betoverende groene ogen? Zullen de wegen van de vrienden alweer kruisen met die van hun dodenbezwerende tovenaar?
3.8Overall Score

Heksenzielen: Magische redding

Maja Vermeulen is docent in het basisonderwijs en liefhebber van fantasy-verhalen. Vorig jaar verscheen ‘ krachtig ontwaken’ het eerste deel uit de trilogie ‘Heksenzielen’. Hier maakte we kennis ...

 • Plot
  4.0
 • Personages
  3.5
 • Spanning
  3.5
 • Vaart
  4.0
 • Schrijfstijl
  4.0

Maja Vermeulen is docent in het basisonderwijs en liefhebber van fantasy-verhalen. Vorig jaar verscheen ‘ krachtig ontwaken’ het eerste deel uit de trilogie ‘Heksenzielen’. Hier maakte we kennis met Olivia die op haar zeventiende verjaardag over magische krachten blijkt te bezitten. Dit brengt de nodige problemen met zich mee. Samen met haar vriend Leonard ( Nerd) komt ze terecht in het verleden waar ze Rosalind ontmoet, waar ze een spannend avontuur beleven voor ze weer in deze tijd belanden.

In ‘magische redding’ zijn de drie vrienden Olivia, Leonard en Rosalind weer in het heden en hebben daar kunnen wennen aan hun huidige leventje. Vooral voor Rosalind is het leven in deze tijd een behoorlijke cultuurschok al merkt de lezer daar niet al te veel van.

Ze proberen de dagelijkse gang van zaken op te pakken maar al snel blijkt een oude kwaadaardige vijand opgedoken te zijn in hun wereld. Er zit niets anders op om weer terug in de tijd te gaan om deze vijand het hoofd te bieden.

Via de magie van Olivia gaan ze tijdreizen maar dan blijkt er een verstekeling mee te zijn gegaan. En dan blijkt ook nog iemand dubbelspel te spelen. Een spannend avontuur volgt waarbij Olivia gevangen wordt en het de vraag is of ze hier nog uit kan komen….

Het tweede deel van deze trilogie heeft wederom een heel mooie en aantrekkelijke cover. De magie springt er vanaf. De stijl is verder gelijk aan het eerste deel. Toegankelijk, korte zinnen. Niet te moeilijke woorden en korte hoofdstukken in een prettige leesletter. Ideaal voor 12plus.

In vergelijking met het eerste deel vond ik het vlotter lezen, naar mijn idee wat minder echt Vlaamse uitdrukkingen. Meer tempo, meer spanning en vanaf het begin tot het einde zit je in een avontuurlijke en spannend verhaal.

De personages zijn gegroeid. Zowel letterlijk in het verhaal als op papier. Ze zijn uiteraard wat ouder en de liefde speelt ook een grotere rol. Verder blijven vriendschap en vertrouwen een belangrijk thema.

Maar bovenal staat het avontuur op de voorgrond en is het tempo dus hoger als in het eerste deel.

Voor het verhaal van start gaat is er wel een korte terugblik naar het eerste deel en soms een subtiele verwijzing hiernaar in het verhaal zelf. Het was voor mij even terug dat ik deel 1 las dus dat was een prettige reminder maar als je het eerste deel niet hebt gelezen dan heb je wel het gevoel dat je wat mist. Zeker aan het begin van het verhaal is het dan behoorlijk inkomen. Mijn advies is dus gewoon eerst deel 1 te lezen wat beslist geen straf is.

Verder weet de auteur een heerlijk middeleeuwse sfeer te creëren en die ook vast te houden. De manier waarop de kinderen tijdreizen past hier ook in. Het is een scifi- uitstapje geworden maar past prima bij het verhaal. Het avontuur wat ze beleven ( ik wil geen spoilers geven dus moet het helaas algemeen verwoorden) heeft ook die sfeer en de magie, de strijd tussen goed en kwaad zijn origineel op papier gezet.

Voor mij kwam dit verhaal beter uit de verf dan het eerste deel. Het heeft een goede afsluiting maar er komt nog een derde deel wat de daadwerkelijke einde zal zijn van deze trilogie. Hier ben ik zeer benieuwd naar.

Magische redding’ is een goed geschreven avontuurlijk en magische verhaal voor de jongere fantasy lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress