web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Het dinomeisje van Vanna Vinci

Dinomeisje
Author:
Series:
Illustrator: Vanna Vinci
Published: maart 2021
Een grappig boek over een meisje dat helemaal weg is van dino’s. Voor stoere dinofans vanaf 6 jaar. Vannina ziet er heel lief en onschuldig uit. Maar het meisje heeft een groot geheim. Want ze doet wel net alsof ze altijd braaf is en naar je luistert, maar in gedachten is ze met heel andere dingen bezig … met dino’s! Zelfs haar beste vriend is een dino, een gevederde velociraptor … van pluche.

Vanna Vinci is een Italiaanse illustrator/auteur. Ze schreef/ illustreerde onder andere graphic novels voor zowel jeugd als volwassenen en er zijn begin dit jaar nu ook twee prentenboeken van haar hand verschenen Dinomeisje en Dinomeisje en het mysterieuze ei. Verhalen voor een klein meisje dat, zoals je al zult vermoeden, helemaal weg is van dino’s. Ik las het eerste deel Dinomeisje, waarbij we kennis maken met Vannina.

Vannina ziet eruit als een onschuldig en beleefd, lief meisje. Ze is ook heel goed in het opzetten van haar brave-meisjes-gezicht. Terwijl iedereen denkt dat ze braaf is, denkt ze aan heel iets anders. Ze denkt namelijk alleen maar aan dinosaurussen. Ze leest er boeken over, kijkt naar programma’s over deze reuzen en tekent alleen maar dinosaurussen. Haar favoriete knuffel is ook een dino, van pluche. Als ze verkleedt naar school gaat als dinosaurus wordt ze door een stel pestkoppen uitgelachen, want dinosaurussen zijn uitgestorven. Als ze later in bed ligt, denkt ze maar aan één ding: ‘Wat als ik een toverwoord heb dan kan ik dinosaurussen terug toveren!’

Vanna Vinci heeft een aparte tekenstijl die ik zeker wel kan waarderen. Realistisch en donker, maar wel met warme kleuren. De afbeeldingen zijn groot en zonder veel bijzaken waardoor je niet afgeleid wordt terwijl je het verhaal beleeft.

De tekst past qua taalgebruik prima bij kinderen vanaf vier a vijf jaar en is prettig om voor te lezen.

Het is ogenschijnlijk een fantasie verhaal, want die dino’s zijn immers uitgestorven, maar er zit best veel in. Over pesten, en op jezelf zijn, je een beetje alleen voelen maar steun vinden bij je fantasievrienden, je zelfvertrouwen vinden en ondertussen ook een avontuur beleven. Want het is best stoer als je als meisje gewoon vasthoud aan wat jij leuk vindt en niet te zwichten voor de groepsdruk. Angsten worden overwonnen en hoewel het allemaal een droom lijkt, komt ze aan het einde van het verhaal iets tegen in de tuin. Maar ja, hoe dat verder gaat lezen we denk ik pas in het volgende boek over dit stoere meisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress