web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Hotel Flamingo: Carnaval van Alex Milway

Hotel Flamingo: Carnaval
Author:
Illustrator: Alex Milway
Published: oktober 2020
Hoera, het is carnaval! Hotel Flamingo bruist! Maar dan komt de wereldberoemde band De Nachtbeesten logeren. Niemand mag weten dat ze er zijn, want dan staan de paparazzi op de stoep. Kan Julia hun verblijf verborgen houden? Hoe moet ze ervoor zorgen dat haar gasten doorslapen, terwijl De Nachtbeesten oefenen? En kan ze wel voldoen aan alle rare eisen en wensen van de verwende popartiesten? Dan slaat het noodlot toe: het regenseizoen begint veel eerder…

Hotel Flamingo: carnaval, is alweer het vierde deel uit deze serie geschreven door Alex Milway. Alex Milway is illustrator, schrijver en animator. De illustraties zijn dan ook van zijn hand. Het is vertaald door Jesse Goossens.

Hotel Flamingo is een hotel dat Julia van haar oudtante Mathilde kreeg als erfenis. De dieren die in het hotel werken kreeg ze er ook bij cadeau en samen maken ze van het zwaar vervallen hotel weer een mooie verblijfplaats in het eerste deel. Het hotel staat op de beestenboulevard en iedereen is in de stemming aan het raken voor carnaval. Er komt een heuse optocht en er is gevraagd of het personeel van Hotel Flamingo deze wil aanvoeren. Er worden plannen gesmeed voor de praalwagen en ondertussen komt de beroemdste popgroep van de wereld in het hotel logeren. De spanning loopt op want deze gasten hebben heel wat eisen en daarnaast lijkt het erop dat de optocht misschien niet door kan gaan. Julia wil iedereen tevreden houden en dat is weer een hele uitdaging.

Weer een vrolijk en fleurig boek over dit bijzondere hotel met zijn bijzondere personeel en gasten.

Op de eerste pagina staat dit keer een spinnetje die vraagt of je hem wilt zoeken en hij blijkt zich wel twintig keer verstopt te hebben dus je blijft kijken naar de grappige illustraties. Van die illustraties spat de vrolijkheid af. Lekker druk en maakt het verhaal nog leuker om te lezen.

Vriendschap, samenwerken en doorzetten lijken een steeds terugkerend thema in de verhalen en het is een succesvol concept. Dit blijkt ook wel want dit is immers alweer het vierde deel.

Alle delen zijn trouwens heel goed los te lezen. Ze passen goed bij de doelgroep van middenbouw basisschool. Qua zinsopbouw, woordgebruik lettertype en korte hoofdstukken.

Kortom weer een verhaal om met plezier te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress