web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Hotel Flamingo van Alex Milway

Alex Milway is illustrator, schrijver en animator. Hij schreef al meer dan twaalf kinderboeken en treedt graag op met zijn vriend Gary Northfield die bekend is van de Julius Zebra boeken.

Hotel Flamingo” is het eerste deel over het vervallen hotel van Julia.

Julia heeft van haar oudtante Mathilde als erfenis “Hotel Flamingo” gekregen. Als ze daar aankomt schrikt ze heel erg. Ze was er lang niet geweest en treft een vervallen hotel aan. De beer die portier is zegt dat ze al drie jaar geen gasten hebben gehad en dat is ook wel te zien. Het hotel lijkt niets meer op het fantastische verblijf waar Julia haar vakantie doorbracht. Het enige wat hetzelfde is als vroeger zijn meneer Beer, de portier en Makkie de Maki, die aan de balie staat. Julia wil kosten wat het kost het hotel weer nieuw leven in blazen waar elk dier van groot tot klein zich welkom voelt. Een hele klus waar ze wel wat hulp bij kan gebruiken.

“Hotel Flamingo” is een fleurig en vrolijk boek voor de jongere lezers uit de middenbouw van de basisschool. 14 korte hoofdstukken, korte zinnen met af en toe een lastig woord maar een stukje uitdaging mag best. Er zitten volop kleine en paginagrote illustraties door het boek die de tekst goed aanvullen en zeer grappig zijn. Ook is er als puzzeltje een slakje die door het boek kruipt. Op de laatste pagina vraagt hij of je hem 20 keer voorbij hebt zien komen dus reden genoeg om weer eens met plezier naar de illustraties te turen.

Het verhaal zelf is een leuke vertelling. Het doorzettingsvermogen van Julia heeft zijn weerslag op de anderen in het boek en onder het motto ‘als je iets wilt dan moet je er voor gaan ‘’ komen ze een heel eind op weg. Uiteraard is er ook een slechterik ( de baas van het dure hotel aan de andere kant van de boulevard) die roet in het eten wil gooien maar gelukkig staan heel veel dieren aan de kant van Julia. De dieren worden als pratende personen neergezet en hebben allemaal hun talent.

Samenwerken, vriendschap en plezier, het komt allemaal voorbij.

En plezier heb je vast bij het lezen van dit boek.

Boekgegevens :

Titel Hotel Flamingo

Auteur Alex Milway

Illustratis Alex Milway

Vertaling Jesse Goossens

Uitgeverij Lemniscaat

Isbn 9789047711865

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress