web analytics
non fictie recensiegrid

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Kasteel Zoekboek van David Long

Kasteel Zoekboek
Categorieën: ,
Author:
Genre:
Illustrator: Harry Bloom
Published: september 2020

Na een zoekboek over Egypte en piraten ( ook aanraders) is er nu het kasteel zoekboek. Een must voor alle kinderen die gek zijn op ridders en kastelen.

In dit boek reis je naar de middeleeuwen en ontdek je hoe de mensen daar leefde. Van ridders tot boeren en iedereen daarom heen. Daarnaast leer je over het feodale systeem, over het leven in het kasteel, over voeding, godsdienst, geneeskunde en nog veel meer. In meer dan 200 kleine details ( maar goed dat je een vergrootglas hebt) ga je op reis door deze periode.

Een heerlijk formaat boek (van 32 x 26 cm ) met een vrolijke kaft inclusief vergrootglas om geen detail te hoeven missen. Over details gesproken: het vergrootglas is onderdeel van de kaft en als je het boek openslaat kan je het er gemakkelijk uitdrukken en na gebruik terug plaatsen. Handig gedaan en leuk verzonnen.

Elke keer als je een pagina omslaat zie je een pagina vullende tekening met een stukje informatieve tekst en tien dingen om te zoeken in de grote plaat. Elke pagina zijn eigen onderwerp en er is best veel te vertellen over het leven in en om het kasteel. Achterin vind je ook nog twee pagina’s met daarop fragmenten uit de grote zoekplaten met de vraag of je nog weet waar je dat gezien hebt. En zo ga je weer op zoektocht door het boek om te kijken of je ze terug kunt vinden. ( inclusief de juiste antwoorden op de pagina’s er achter). Verder is er nog een galerie van bekende ridders, een tijdlijn van 1066 tot 1547 en een woordenlijst.

Het kasteel zoekboek is een informatief zoekboek met vrolijke kleurrijke illustraties waar je blijft kijken en zoeken. Op deze manier is leren over de geschiedenis nog leuker en zeker niet saai te noemen. Een prima methode voor een groot publiek, zowel voor jongens als meisjes vanaf 8 á 9 jaar (zelf lezen) maar zeker leuk om met jongere lezertjes alvast te speuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress