web analytics
recensiegrid

Conny-KinderBoekenRecensie 4**** voor Meneer Musi Mago’s Magische Muziekinstrumenten deel 3: de Klos door Jeroen van Berckum

“De Klos“ is het derde deel uit de serie over De magische muziekinstrumenten van meneer Musi Mago, geschreven door Jeroen van Berckum. De reeks gaat over meneer Musi Mago. Hij is de eigenaar van een muziekwinkel en de instrumenten die hij daar heeft, bezitten heel bijzondere eigenschappen. Zo waren er gitaarsnaren die rare fantasieverhalen tot leven konden brengen in het eerste deel en een metronoom waar je mee terug in de tijd kon in deel 2. Dus zeer benieuwd wat er voor het derde deel is verzonnen.

In “De Klos” maken we kennis met de tweelingbroers Derk en Lucas die in de winkel van Musi Mago terecht komen. Ze krijgen een keyboard van Musi Mago samen met een zogenaamde strekenlijst. Dat is nog niet alles want als ze de winkel verlaten, krijgen ze ook nog een waarschuwing van Musi Mago. Het keyboard kan er  voor zorgen dat er bizarre dingen gaan gebeuren. Als je namelijk het keyboard op iemand richt, begint het te spelen. En dan is die persoon ‘de klos’. Er wordt een streek met die persoon uitgehaald. De streken die het keyboard uit kan halen, variëren van klein (en niet zo erg) tot groot en best gevaarlijk.

Het keyboard blijkt dus best een machtig instrument en dan is het ook niet zo gek dat een gemene dame achter de jongens aan zit. Deze gemene dame heeft wilde plannen  met het keyboard.

Wederom weer een leuk, origineel, grappig maar zeker ook spannend avontuur omtrent een van de instrumenten van Musi Mago. Na een kort voorwoord gaan we het avontuur tegemoet met Derk en Lucas. Er zit behoorlijk wat vaart in het verhaal en een prima spanningsopbouw. Als de jongens alleen de streken zouden uithalen met het keyboard zou het een beetje flauw worden maar door er een woeste dame in te stoppen die de achtervolging aangaat wordt het vanzelf spannend.

Na het verhaal is er een laatste hoofdstukje met een verwijzing naar de hoofdfiguren in de eerste twee delen. Naar mijn idee wat overbodig maar aan de andere kant: er komen nog vier delen dus misschien komt dat stukje dan wat meer tot zijn recht. Vervolgens vind je nog een lange strekenlijst die bij het keyboard horen (en daar staan best een paar goede streken in!) en sluiten we af met een voorproefje van het volgende deel.

Alle drie de delen zijn goed zelfstandig te lezen. Het zijn echt aparte verhalen met overeenkomst de ontmoeting met Musi Mago. Zoveel instrumenten er zijn zoveel avonturen kunnen er nog volgen dus wat dat betreft heeft de auteur een goede keuze gemaakt voor zijn verhalen. De vertelwijze is prima passend bij de doelgroep, jongens en meisjes met een flinke dosis fantasie vanaf ongeveer zeven á acht jaar.

De pagina vullende illustraties van Wilma van den Bosch zijn grappig en kleurrijk en samen met het verhaal maakt het een prima geheel. Doordat de verhalen heel fantasierijk zijn, kan zij zich heerlijk uitleven in haar illustraties maar laat ze nog genoeg ruimte over aan de lezer om het een en ander zelf in te vullen. En dat is wat lezen leuk maakt; je fantasie zelf ook laten leven. En daar is in de verhalen serie rondom Musi Mago alle ruimte voor.

 

Boekgegevens:

Titel Meneer Musi Mago’s Magische Muziekinstrumenten deel 3: de klos

Auteur Jeroen van Berckum

Illustraties Wilma van den Bosch

Uitgeverij Pear Productions

Isbn 9789078718406

recensent: Conny Schelvis-Mens

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress