web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Olivia en Leander van Alex Cousseau

Olivia en Leander is een prentenboek op een heerlijk groot formaat (27,8 x 34 cm) over vriendschap. Leander woont in het noorden en Olivia in het zuiden. Hoewel ze het beide prima naar hun zin hebben waar ze wonen missen ze toch een maatje, een vriendje om mee samen te kunnen zijn. Zonder het van elkaar te weten leggen ze een briefje neer dat ze op reis gaan naar het zuiden/noorden in de hoop iemand tegen te komen. En zonder dat ze het van elkaar weten lopen ze elkaar mis tijdens hun reis. Maar omdat ze in de briefjes  de vraag lezen om naar de schrijver toe te komen gaan ze weer op reis.

Wat een mooi prentenboek ! Het valt al op door het grote formaat maar zeker ook door de warme kleuren die niet alleen van de cover spatten maar ook van de pagina’s in het boek. De illustraties zijn eenvoudig maar wel met mooie details in, zoals gezegd, mooie rustige kleuren. De tekst is summier en beiden vullen elkaar goed aan. Het taalgebruik is prima geschikt om al aan jonge kinderen voor te lezen, geen moeilijke woorden en de zinnen lopen prettig.

In weinig woorden en mooie platen vertellen ze het verhaal over een vriendschap die op een bijzondere manier ontstaat en met de boodschap dat je kan genieten van eenvoudige dingen maar des te meer met een vriend aan je zijde.

Boekgegevens :

Titel               Oliva en Leander

Auteur            Alex Cousseau

Illustrator       Janik Coat

Uitgeverij       Davidsfonds

Isbn               9789059089938

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress