web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny-Kinderboekenrecensie 4**** voor Oma Knetter, Oud & Stout van Sophy Henn

Oma Knetter, Oud en Stout
Author:
Publisher:
Illustrator: Sophy Henn

Sophy Henn is een veelzijdig illustrator en heeft een aantal titels op haar naam staan maar de meeste voor peuters/kleuters. Dit boek is geschikt voor jongens en meiden vanaf zeven jaar en op de achterkant staat dat je na het lezen ook zo een oma wilt hebben.  Met dit weetje en een vrolijk schreeuwende roze kaft ben ik zeer benieuwd of dit zo is.

Jet is 7 ¾ jaar oud en ze heeft een oma die ze Oma Knetter noemt. Oma komt aan deze naam omdat het nooit saai is met deze oma. Ze zit vol rare streken en samen beleven ze gekke avonturen en soms eindigen ze in de problemen. Maar Jet zou voor geen goud een andere oma willen hebben. In dit verhaal neemt ze het op tegen de parkwachter waarvan je niets mag (zelfs niet eens de vogeltjes voeren) en gaat ze mee op schoolreisje naar een saai museum. Maar met oma er bij wordt dit schoolreisje verre van saai.

Het boekje is opgedeeld in drie hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk legt Jet uit wie haar oma is, wat ze doet en waarom ze Oma Knetter heeft. In het tweede lees je het parkavontuur en in het laatste over het schoolreisje. De hoofdstukjes zijn los te lezen als aparte verhaaltjes maar eigenlijk wil je dit niet omdat je gewoon wilt weten wat die rare oma nu weer van plan is. Soms is het voor Jet best wel een beetje gênant wat oma soms uitspookt maar ze zou haar nooit willen missen.

Het boek zit boordevol illustraties en ook het lettertype veranderd elke keer. Je kan merken dat Sophy Henn van oorsprong illustrator is. Ze kan al veel zeggen met alleen de illustraties. De tekst en de illustraties vullen elkaar ook goed aan.

Qua stijl houdt het een beetje het midden tussen een leesboekje en een graphic novel. Dus ook ideaal voor kinderen die niet zulke grote lezers zijn.

Het is vooral een heel grappig en leuk boek. Zowel voor meisjes als voor jongens.  En het is waar: iedereen wil zo een gekke oma !

Boekgegevens :

Titel : Oma Knetter, oud & stout

Auteur : Sophy Henn

Illustrator : Sophy Henn

Vertaling : Claudia de Poorter

Uitgeverij : Billy Bones

Isbn : 9789030504016

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress