web analytics
recensie verhalencollectie recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Onder dezelfde sterrenhemel door Yoshi Yoshitani

Onder dezelfde sterrenhemel
Illustrator: Yoshi Yoshitani
Published: november 2020
In deze verhalencollectie komen geliefde sprookjes, culturele fabels, oude mythes en inspirerende godenverhalen tot leven – waaronder Repelsteeltje, Koning Arthur, Aladdin, Alexander de Grote, De kraanvrouw en Sun Wukong. Yoshi Yoshitani vertelt achtenzeventig fantastische verhalen in haar eigen woorden en vertaalt ze naar adembenemende en betoverende illustraties. In deze collectie zijn terugkomende thema’s, zoals het overwinnen van het kwade, omgaan met tegenspoed en het vinden van liefde en gezelschap, verweven.

Yoshi Yoshitani is beeldend kunstenaar en vindt haar inspiratie in culturen, geschiedenis en mythologie. Het boek Onder dezelfde sterrenhemel bevat hervertellingen van sprookjes, mythes en godenverhalen uit de hele wereld. Meer dan 75 korte vertellingen komen voorbij. Ze weet bekende (en wat minder bekende) sprookjes en mythes kort en krachtig te vertellen op slechts één pagina en de pagina ernaast bevat een mooie kleurrijke illustratie van haar hand.

Onder elke titel staat de oorsprong en wat voor soort vertelling het is. Enkele verhalen zijn: het meisje met de zwavelstokjes, Sherezade, Anansi en Koning ArthurHet boek bevat een goede inhoudsopgave zodat je snel op titel kunt zoeken

De tekenstijl is net als de cover bijzonder en een beetje mysterieus. Iets waar het onderwerp zich prima voor leent. De schrijfwijze is ook prettig. Het is knap dat je een vertelling kunt terugbrengen naar zo’n kort stuk en de essentie behoudt. Als lezer is het leuk om kennis te maken met al die verschillende verhalen uit verschillende landen. Het nodigt uit om te lezen en het maakt nieuwsgierig naar andere culturen en hun sprookjes. Sommige zal je al kennen en door andere maak je kennis met andere culturen en hun geschiedenis op dit stukje taalgebied. Het boek leent zich bovendien uitermate goed om af en toe eens op te pakken en een stukje te lezen.

Heerlijk om te lezen en voor te lezen én uiteraard door te bladeren en te genieten van de mooie kleurrijke illustraties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress