web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Ragnar en de walrus van Gerard van Gemert

Ragnar en de walrus
Illustrator: Rudi Jonker
Published: oktober 2020
In het eerste deel van de geschiedenisserie 'Kleine helden van toen' laat een kleine Vikingjongen zien dat hij een groot hart heeft. Voor avonturiers vanaf 7 jaar. Ragnar sluipt aan boord van het Vikingschip van zijn vader. Hij wil mee op plundertocht met de mannen. Zijn plan lukt, maar onderweg beseft hij dat plunderen eigenlijk stelen is. En daar houdt Ragnar helemaal niet van. Maar zijn grootste zorg is een jonge walrus, die hij beschermt…
3.9Overall Score

Ragnar en de walrus

Uitgeverij Clavis heeft een nieuwe geschiedenisserie gelanceerd ‘ kleine helden van toen’. Een serie met avontuurlijke verhalen voor jonge lezers vanaf zeven jaar. Gerard van Gemert schreef dit ...

 • Schrijfstijl
  4.0
 • Actie
  4.0
 • Vaart
  4.0
 • Personages
  3.5

Uitgeverij Clavis heeft een nieuwe geschiedenisserie gelanceerd ‘ kleine helden van toen’. Een serie met avontuurlijke verhalen voor jonge lezers vanaf zeven jaar. Gerard van Gemert schreef dit eerste deel en heeft inmiddels ook het tweede deel geschreven over Snelle Bliksem en de bizon, een stoer indianen meisje. “Ragnar en de walrus “ is het eerste deel in deze leuke en avontuurlijke serie. Het verhaal gaat over een Vikingjongen met een groot hart.

Ragnar sluipt aan boord van het Vikingschip van zijn vader. Hij wil mee op plundertocht want in het dorp blijven vindt hij maar saai. Zijn plan lukt en hij zit verstopt op het schip als deze op rooftocht gaat. Onderweg beseft hij dat plunderen eigenlijk stelen is en daar houdt hij helemaal niet van. Daarnaast willen zijn medereizigers een jonge walrus gebruiken als lokaas voor zijn moeder. Als ze die vinden kunnen zij het ivoor van de slagtanden verkopen voor veel geld. Ragnar doet zijn best de walrus te beschermen maar of het hem gaat lukken?

Naast een spannend avontuur is dit ook een heel informatief boekje. Je leert op een leuke manier over de geschiedenis van de Vikingen. Hoe ze leefden en werkten.

In een spannend avontuur leer je bepaalde termen en benamingen en krijg je een beeld van het ruige bestaan van de Vikingen. En dat het best zwaar moest zijn geweest om toen als kind op te groeien.

Doordat de hoofdrolspeler dezelfde leeftijd heeft als de lezer zal het verhaal zeker aanspreken.

Het is een compact en spannend verhaal in een mooi jasje. Een hardcover boekje, niet te dik. Een afgerond verhaal met mooie illustraties in vrolijke kleuren van Rudi Jonker, die ook verantwoordelijk is voor de cover.

Een goede start van het begin van een serie over geschiedenis waarbij je onbewust en op een leuke wijze wat van opsteekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress