web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Red de Olifant van Pieter Feller en Tiny Fisscher

Pieter Feller & Tiny Fisscher zijn wederom de samenwerking aangegaan en hebben een leuk en spannend kinderboek geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.  Een mooie hardcover waarbij de titel als een spandoek boven een etalageruit hangt dus al meteen heb je door dat het niet gaat om een echte olifant maar om iets heel anders. De Olifant is namelijk een kinderboekenwinkel.

Dorus en Dee wonen samen met hun moeder boven hun eigen kinderboekenwinkel De Olifant. De zaak loopt redelijk maar het is geen vetpot maar alles gaat goed tot de gierige huisbaas langskomt met de mededeling dat er een fikse huurverhoging komt. Hij hoopt namelijk dat ze dat dat niet kunnen betalen en de winkel sluiten zodat hij het voor zijn zaken kan gebruiken en er veel geld mee kan verdienen.  Zijn plan lijkt te lukken want de moeder van Dorus en Dee kan dat inderdaad niet opbrengen.  Dorus en Dee besluiten met opa een reddingsplan te verzinnen en nodigen zelfs bekende schrijvers uit hieraan mee te doen.

Een helaas actueel onderwerp, de gewone winkels en zeker de boekwinkels moeten hun best doen om staande te blijven omdat steeds minder mensen in echte winkels kopen.  Het idee om dat te verwerken in een kinderboek is daarom zeker geen gek idee.  Leuk gevonden hoe de kinderen strijdbaar een plan gaan verzinnen en daarbij gaat het natuurlijk niet helemaal vanzelf. Gelukkig maar anders had het boek veel te snel uit geweest.  De verhaallijn van het dochtertje van de huurbaas geeft een vleugje extra spanning.  Het fijne van de boeken van Feller& Fisscher vind ik ook dat het over gewone mensen en gewone dingen gaat. Iedereen kan dit beleven en je hebt geen superhelden nodig om een avontuur te beleven. Het avontuur kan gewoon op de hoek van de straat staan. (al zijn Dorus en Dee best wel helden op hun manier).

De oudere kinderboekenliefhebbers zullen in de voorbij komende schrijvers echte schrijvers herkennen ( de griezelschrijver met zonnebril, de schrijvende prinses), soms lag dit er een tikkeltje bovenop maar hier zal geen kind over vallen want die genieten van een spannend avontuur waar uit blijkt dat je met samenwerken een heel eind kunt komen.

Boekgegevens :

Titel                   Red de Olifant!

Auteurs             Pieter Feller & Tiny Fisscher

Illustraties         Natascha Stenvert

Uitgeverij          Veltman uitgevers

Isbn                    9789048317486

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress