web analytics
recensie prentenboek recensiegrid

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Roef en oma van Liet Kombrink

Roef en oma
Publisher:
Illustrator: Suzanne Kolster
Roef en oma zijn dikke vrienden. Ze genieten van de Roef- en omadagen: de dagen waarop Roef bij oma speelt of logeert. Ze vinden het heerlijk om dingen samen te doen: spelen, knutselen, vissen als het regent of naar de kinderboerderij gaan. En er gebeurt altijd wel iets geks.

Liet Kombrink is naast moeder en oma een creatief persoon die altijd bezig is. Al eerder schreef ze het mooie boek Opa Daantje doet het niet meer over rouwverwerking. Toen zij hoorde dat zij oma zou worden kon zij haar creativiteit kwijt in knutsels voor haar kleinkind(eren). Dit inspireerde haar ook tot leuke verhaaltjes over Roef en zijn oma.

Roef en zijn oma zijn dikke vrienden. Als het Roef-en-oma-dag is, speelt of logeert Roef bij zijn oma en gaan ze lekker de hele dag samen dingen doen. Spelen, knutselen, vissen of naar de kinderboerderij. Er is altijd wel wat te doen en bijna altijd gebeurt er wel wat geks als Roef met oma op stap is.

Het prentenboek bevat 10 korte avontuurtjes over Roef en zijn oma. Alledaagse gebeurtenissen met net een beetje extra. Met oma naar de speeltuin waarbij oma op de glijbaan klimt en eraf wil roetsjen wat niet een-twee-drie lukt is hier slechts een voorbeeld van.

De tekst is kort en bondig, past goed bij de leeftijd van de jonge luisteraars. Doordat het in korte hoofdstukjes is vormgegeven kan je er makkelijk een verhaaltje uitpikken. Al kan het ook heel goed zijn dat het zo prettig leest dat je gewoon door blijft lezen.

Het geheel is weer heel mooi vormgegeven in dezelfde stijl van haar vorige boek en ook met de samenwerking met dezelfde illustrator Susanne Kolster. Zij maakt warme kleurrijke illustraties.

De grappige verhaaltjes stralen een hoop plezier en liefde voor elkaar uit en zijn een heerlijke bezigheid om aan je kind/ kleinkind voor te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress