web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Rory De Raaf – De Doodssprong van Andrew Clover

De Doodssprong
Genre:
Publisher:
Illustrator: Ralph Lazar

De doodssprong is het vijfde deel uit de serie van Rory de Raaf geschreven door Andrew Clover met illustraties van Ralph Lazar. Zoals in de vorige delen bleek dit duo een succesvolle combinatie te zijn.

Grappige teksten en net zulke leuke illustraties die elkaar goed aanvullen. Clover weet in weinig woorden veel te vertellen en de illustraties vertellen dat wat niet in woorden op papier staat.

Rory de Raaf is geen gewone jongen, al denken veel mensen van wel. Hij is een echte detective en loopt tegen de meest vreemde dingen aan die hij als echte speurder moet zien op te lossen.  De reden waarom hij detective is geworden is dat hij zijn vader zoekt. Zijn vader Patrick verdween toen Rory drieënhalf jaar oud was. In dit deel bezoekt hij een stuntfestival. De meest gevaarlijke stunts worden uitgevoerd waarbij stuntlui zelfs uit vliegtuigen springen of tussen de krokodillen zwemmen.  Daar ontmoet hij ook zijn oom, die ook  een stuntman is. Hij  crasht tijdens een stunt en het  lijkt het of er met zijn auto is geknoeid en Rory wil ontdekken wie de dader is. Ondertussen hoopt hij dat dit ook de plek is waar zijn vader het gelukkigst was want dan zou hij hem daar misschien kunnen vinden.

Toen de serie van start ging wilde Rory detective worden om zijn vader op te sporen. Dat hij tegen bijzondere speurzaken aan liep in plaats van zijn vader gaf voldoende stof om de boeken mee te vullen. De zoektocht naar zijn vader is de rode draad in de boeken maar in het vorige delen werd dat meer naar de achtergrond gestopt en was de rode draad daarom ook een beetje zoek. Dit vond ik wel heel jammer. Maar nu gaan we meteen van start met het verhaal over zijn vader en hierdoor krijgt het verhaal net dat ietsje meer wat ik in deel 3 en 4 had gemist. Het is fijn dat dit weer de basis van het verhaal was.

Het is ook een beetje het tegenwicht van de meest bizarre stunts en personages die Rory nu weer tegen het lijf loopt.  Het is soms helemaal over de top maar dat maakt het juist dat het zo aanspreekt bij de doelgroep van 7-plus.

Door van start te gaan met het verhaal over zijn vader krijg je voldoende informatie en is dit boek uitstekend zelfstandig te lezen maar als je van dit soort boeken houdt of niet zo’n grote lezer bent is het gewoon veel leuker om alle delen te lezen en te genieten van deze absurde verhalen.

Boekgegevens :

Titel            Rory de Raaf, de doodssprong

Auteur        Andrew Clover

Illustrator    Ralph Lazar

Vertaling    Saskia Martens

Uitgeverij    Blloan junior

Isbn            9789403216720

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress