web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny Kinderboekenrecensie 4**** voor Rory de Raaf detective : De Hondenbrigade van Andrew Clover

Rory de raaf, detective : De Hondenbrigade
Publisher:
Illustrator: Ralph Lazar

De serie over Rory de Raaf is in Engeland al een groot succes en vorig jaar hebben wij al kennis kunnen maken met Rory, een detective in hart en nieren, die ondanks tegenslag zich vast bijt in zijn zaken en zo de misdaad te lijf gaat.

Andrew Clover is de auteur en in combinatie met illustrator Ralph Lazar lijkt er een gouden formule gevonden te zijn.

Rory woont samen met zijn broer en moeder in een gewoon rijtjeshuis. Rory vindt dat hij een echte speurneus is en wil niets liever dan de beste te worden zodat hij kan ontdekken waar zijn verdwenen vader is gebleven. Ondertussen doet zijn broer niets liever dan klikken aan hun moeder dat hij weer aan het speuren is. Zijn moeder wil er namelijk niets van weten. In het eerste boek bezeerde hij zijn been en nu heeft hij zijn moeder beloofd om rust te houden en zijn neus niet meer in gevaarlijke zaken te stoppen.  Maar goed met hulp van zijn vriendin Kato, de kat, Koster moet hij wel op pad omdat er hondenstelers in de straat actief zijn en er voor zijn lievelingshond groot gevaar dreigt.

Net als het eerste deel heeft het een  leuk compact formaat en is het lekker dik. De vormgeving is gelijk aan het eerste boek met een mooie hardcover, dit keer in een lknalblauwe kleur. Het verhaal is een grapic novel waarbij de tekst en illustraties een evenredig deel aan het verhaal hebben.  Je vliegt door het boek door de grappige vertelstijl en de net zo grappige illustraties. Er gebeurd lekker veel dus je hoeft je geen moment te vervelen.  Het is op zich ook zelfstandig te lezen, er zit een korte terugblik in op het eerste boek, dus je kan het verhaal goed volgen.

Wat ik ook knap vind gedaan is dat het boek geschikt is voor een grotere leesgroep. Door de eenvoudige zinnen en duidelijke illustraties is het een leuke uitdaging voor de wat jongere lezer en door de humor zal de wat oudere lezer het ook zeker kunnen waarderen.

De rode draad in de boeken is dat Rory toch heel graag meer wil weten over zijn vader. Net als de lezer krijgt hij weer een klein beetje meer informatie. Maar het mysterie is nog niet opgelost. Gelukkig niet, denk je als lezer stiekem want dat betekent nog een avontuur van Rory in het verschiet !

 

Baer de Lange ( 9 jaar) heeft het eerste deel van Rory de Raaf ook gelezen en was heel enthousiast toen ik vertelde dat deel 2 ook erg leuk was. Die wilde hij natuurlijk ook meteen gaan lezen.  Dit zegt hij over het  Rory de Raaf :

“Het is een leuk en spannend boek met veel humor ! En soms is het ook verrassend als er iets komt wat je niet verwacht ! “

Boekgegevens :

Titel                Rory de Raaf detective: de hondenbrigade

Auteur            Andrew Clover

Illustrator        Ralph Lazar

Vertaling         Saskia Martens

Uitgeverij        Blloan junior

Isbn                9789403208770

Genre             graphic novel, j/m vanaf 6 jaar

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress