web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Stuntvlogger Sam en de vloek van Atlantis van Jelmer Jespen

Stuntvlogger Sam en de vloek van Atlantis
Illustrator: Wilbert van der Steen
Published: juni 2020
Sam gaat op brugklaskamp in de Belgische Ardennen. Natuurlijk gaat zijn vlogcamera mee! Zul je net zien: wordt hij ook nog eens ingedeeld in het groepje waar zijn vlogrivaal Danny Durfal in zit. Danny daagt Sam uit voor een duel: durft Sam midden in de nacht in te breken in pretpark Historyland, dat naast de camping ligt, en stunts op te nemen? Natuurlijk durft Sam dat! Er ontstaat een spannende battle tussen de twee vloggers.…
4.1Overall Score

Stuntvlogger Sam en de vloek van Atlantis

Vorig jaar konden we kennis maken met Stuntvlogger Sam. Het jeugddebuut van Jelmer Jepsen. Sam zat toen in de laatste klas van de basisschool, woont op een boerderij en van zijn ouders krijgt hij ...

 • Actie
  4.5
 • Vaart
  4.0
 • Originaliteit
  4.0
 • Personages
  4.0
 • Schrijfstijl
  4.0

Vorig jaar konden we kennis maken met Stuntvlogger Sam. Het jeugddebuut van Jelmer Jepsen. Sam zat toen in de laatste klas van de basisschool, woont op een boerderij en van zijn ouders krijgt hij een vlogcamera. Vanaf dat moment verzint hij gekke stunts om deze op zijn vlog te zetten want dan krijg je immers volgers.

Het verhaal kreeg van mij vier sterren omdat het een originele invalshoek had en het leuk was dat de auteur een hype als vloggen in een leuk en vooral grappig leesavontuur te krijgen. De manier om kinderen, die liever op het internet zitten, aan het lezen te krijgen (lijkt mij).

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat dit leuke boek een vervolg zou krijgen. Stuntvlogger Sam is de zomer doorgekomen en gaat naar de brugklas. Zijn vriendin Nathalie en zijn rivaal vlogger Danny zitten ook bij hem in de klas.

Bij de start van het schooljaar hoort een brugklaskamp en dat brengt hem en zijn klas naar de Belgische Ardennen. Al snel daagt Danny Sam uit voor een battle wat uiteraard allemaal op een vlog moet komen. De opdracht is om in de nacht in te breken in het pretpark Historyland en daar opdrachten uit te voeren en te filmen. Het kan natuurlijk niet achter dat dit niet helemaal goed gaat en ze in een spannend avontuur belanden.

Voor mij ligt een mooie hardcover in dezelfde stijl als het eerste deel. De illustraties zijn weer van Wilbert van der Steen en dat is een goede keuze. Ze passen goed bij het verhaal en hebben een cartoon-achtige uitstraling. Ze zijn grappig maar toch met veel details. Ook leuk is als je het boek opent je meteen een plattegrond ziet van het pretpark waar de vloggers gaan inbreken. Een leuk extraatje vind ik dat altijd.

Hoewel de leuke en vlotte vertelstijl net als in deel één het tempo lekker in het verhaal houdt vind ik wel dat dit verhaal spannender is. Uiteraard zitten er voldoende grapjes in en wordt het geheel luchtig gehouden maar er zit nu meer nadruk op het grote avontuur wat de jongens beleven. Hierdoor kan er meer spanning in worden opgebouwd en zit je meer in het verhaal.

Wie deel één heeft gelezen is al bekend met de personages maar dit deel is zeer goed zelfstandig te lezen. In dit deel worden de andere personages ook wat verder uitgediept en dat geeft het geheel ook wat meer inhoud. Doordat het dichtbij de belevingswereld blijft van de doelgroep ( brugklas, kamp, pretpark, vloggen) zal het zeker aanspreken bij de lezers.

Over het algemeen is het kort gezegd gewoon weer een hilarisch maar spannend avontuur waar van je eigenlijk hoopt dat je er bij had kunnen zijn.

En hopelijk komen er nog meer avonturen van deze vlogger op papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress