web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Stuntvlogger Sam en de wolf van Weverseind van Jelmer Jepsen

Jelmer Jepsen (1976) schreef al eerder romans voor volwassenen. In zijn romans spelen kinderen een grote rol. Op een gegeven moment kreeg hij een idee over Stuntvlogger Sam en zo ontstond zijn jeugddebuut. De illustraties zijn van striptekenaar Wilbert van der Steen.

Het is vakantie op het moment dat het verhaal van start gaat en wij kennis maken met de brutale, enthousiaste Sam. Sam heeft totaal geen kwaad in de zin, hij woont op een boerderij waar niet veel te beleven is. De verveling zou toe kunnen slaan maar hij heeft van zijn ouders een vlogcamera gekregen en hij is van plan te gaan vloggen. Maar ja, wat moet je filmen op zo’n saaie boerderij en hoe krijg je zoveel mogelijk likes? Hij besluit te gaan stuntvloggen. Met behulp van Coby de koe, een eigenwijze pony, drie slechte mannen en uiteraard een echte wolf moet dat toch wel goed komen met die likes? Wat een saaie zomer zou worden, blijkt een heus avontuur te worden en nog vastgelegd op film ook!

Stuntvlogger Sam is een verhaal van deze tijd. Vloggen, likes het zal zeker aanspreken bij de jeugd van tegenwoordig. Het is leuk om zo’n hype terug te vinden in een leesboek. Zo blijkt dat je die werelden prima kunt combineren. Voor kinderen die van vlogs smullen, zal het leuk zijn dit in een boek terug te vinden. Jelmer Jespen weet boeiend te vertellen en er zitten een paar flink spannende stukken in het verhaal waarbij de opbouw goed in elkaar zit. Naast de verveling en het vloggen is er ook ruimte voor vriendschap, goed versus slecht en is het bovendien heel spannend; want er is een echte wolf.

Dat de wolven nu ook terug zijn in Nederland maakt het nog spannender want dat zou betekenen dat het zomaar echt zou kunnen gebeuren. Al is het maar goed dat er op het boek staat ‘don’t try this at home’ en uiteraard is het lezen ook op ‘eigen risico’.

Maar dat laatste is niet zo erg hoor. Het zijn korte hoofdstukken, een prima vormgeving, fijne leesletter en je leest het lekker snel. Je hebt niet eens door dat je meer dan tweehonderd bladzijdes leest. Aan elk verhaal komt een einde, maar ik denk dat onze stuntvlogger nog veel meer gaat beleven en met ons gaat delen.

Aan de illustraties kun je duidelijk zien dat Van der Steen een striptekenaar is en dat past echt heel goed bij het boek. Door de tekeningen die door het hele boek heen staan en qua stijl doen denken aan Suske en Wiske, wordt het echt een leuk jeugdboek.

Boekgegevens :

Titel Stuntvlogger Sam en de wolf van Weverseind

Auteur Jelmer Jepsen

Illustraties Wilbert van der Steen

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Isbn 9789024585724

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress