web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4 **** voor Wolfie van Andy Harkness

Wolfie
Illustrator: Andy Harkness
Published: februari 2021
Wolfie heeft HONGER! Grommend zoekt hij naar de konijnen in het bos. Hij stampt langs bomen, sluipt door moerassen en springt over ravijnen. Wacht… Zijn dat twee lange oren? En daar! Is dat een wollig staartje? Het lijkt spannend, maar dit is vooral een heel lief verhaal. Ideaal om voor te lezen aan kleine wolfjes.

Andy Harkness is film & art director. Hij heeft een flinke cv op animatie gebied. Na de
kunstacademie begon hij bij Disney en werkte mee aan Pocahontas, Vaiana en Frozen.
Daarnaast wil hij graag kinderboeken maken. In 2016 verscheen Bug zoo en nu is er ‘Wolfie’.

Wolfie vindt zichzelf heel stoer en loopt in het bos. Helaas heeft hij vreselijke honger. Wat doe je dan? Juist, je gaat op zoek naar lekkere, malse konijntjes. En dit doet hij dus ook. Hij sluipt door het bos maar de konijntjes lijken hem steeds een stapje voor te zijn. Tot hij uiteindelijk toch twee oren en een staart ziet…

Een eenvoudig boek op het eerste gezicht maar als je goed kijkt zie je meer. Allereerst de vormgeving: de illustraties zijn heel bijzonder. Alles is namelijk gemaakt van klei, tot aan de letters van de titel aan toe.  De kleurkeuze is vrij sober en donker. Dit zorgt er overigens wel voor dat Wolfie en de konijntjes eruit springen, waardoor ik dit een goede zet vind.

Tijdens het voorlezen kan je ondertussen ook zelf op konijnenjacht. Verder is dit boek ook goed om tellen te oefenen: hoeveel konijntjes, maar op een andere pagina zou je bijvoorbeeld de visjes kunnen tellen. Het verhaal zelf lijkt heel spannend maar er zit ook iets liefs in.

Kortom een prentenboek waar je veel (voor-) leesplezier uit zult halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress