web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Ze zien mij niet van Alice Bakker

Alice Bakker is auteur en heeft haar eigen tekstbureau. Eerder schreef zij een Young Adult (slapen doen we morgen weer) en nu is er  “Ze zien mij niet” verschenen. Een boek wat ik onder de jeugdthrillers voor jongeren vanaf een jaar of 12 zou wegzetten. Ook deze thriller is voor die leeftijd zeer geschikt.

De hoofdpersoon is Aaron, hij heeft leuke vrienden, houdt van voetbal en school vind hij best saai. Hij woont in het stadje Vierblad waar de laatste tijd veel branden zijn. Ook het huis van de tante van Kira, een van de meiden uit zijn vriendengroep, waardoor het wel heel dichtbij komt. Hij besluit met zijn vrienden op zoek te gaan naar de dader. Al snel ontdekt hij aanwijzingen naar iemand in zijn vriendengroep.

Het is altijd prettig als je een jeugdthriller voor je neus krijgt waarbij de hoofdpersonage een jongen is. Je krijgt dan toch wel een andere invalshoek en een ander soort verhaal. Het is echter geen typisch jongensverhaal en dus geschikt voor jongens en meiden vanaf een jaar of 12. Qua taalgebruik en opbouw zouden vlotte lezers het eerder kunnen lezen al is het even bekijken of het kind al aan een heftig onderwerp  als brandstichting toe is.

Naast een dader die gevonden moet worden spelen vriendschap en samenwerken ook een grote rol in het verhaal. Deze thema’s plus een voor de lezer herkenbare omgeving en belevingswereld zal het zeker aanspreken bij de doelgroep.

Een spannende cover ( donker met een onherkenbaar persoon die een lucifer vast heeft) en een mysterieuze titel. Een prettige schrijfstijl, eenvoudig taalgebruik en vrij korte hoofdstukken. Verder zit er een prettig tempo in het verhaal waardoor het lekker wegleest.

Het perspectief wisselt best snel en er zijn ook stukken schuin gedrukt. Deze stukken zijn vanuit het perspectief van de dader.  Als lezer wil je ook graag weten wie de dader is en af en toe word je weer op het verkeerde been gezet. Net als Aaron, de hoofdpersoon. En net als je denkt dat je weet hoe het zit, het verhaal is afgesloten komt daar nog even een laatste opmerking waardoor de auteur je nog net even een vleugje spanning geeft die even in de lucht blijft hangen. Knap gedaan.

Boekgegevens :

Titel                Ze zien mij niet

Auteur           Alice Bakker

Uitgeverij       Godijn Publishing

Isbn               9789492115898

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress