web analytics
Niet gecategoriseerd

Conny-KinderBoekenRecensie 4**** Zielsverwant van Anton Wolvekamp

Kinderboeken heeft zoals jullie waarschijnlijk wel weten twee beheerders die erg veel van Fantasy houden. Het is dan ook geen wonder dat we veel aandacht aan dit genre besteden. Het leuke van Fantasy is ondermeer dat er veel boeken verschijnen van eigen bodem. Hierdoor is het genre heel goed geschikt om voor de leeslijst te lezen! Een van de uitgevers die zich al sinds jaar en dag inzet voor het Fantastische Genre is Uitgeverij Zilverspoor/ Zilverbron. Het leuke aan deze uitgever is ondermeer dat ze zowel debutanten als ‘door de wol geverfde auteurs’ in hun portefeuille hebben. En voor degene die van een mooie cover houdt, is Fantasy een perfect genre. Dit boek wekte, mede door de geweldige cover, op Castlefest meteen onze aandacht en recensent Conny Schelvis-Mens, ook een fantasy liefhebber, las het met veel plezier voor Kinderboeken.

Anton Wolvekamp ( 1976) studeerde na de PABO aan het conservatorium waar hij musicals begon te schrijven. Inmiddels zijn we al zo’n 20 musicals verder die worden uitgevoerd op scholen in binnen-en buitenland.

Hij schreef de trilogie Kinderen van Atlantis” en is schrijver/componist van de hierop geïnspireerde theatermusical “Vlucht uit Atlantis”.

Verder heeft hij het tweeluik “Monster en Draak geschreven, kinderboeken vol humor, sarcasme een vleugje spanning en veel fantasie.

Zielsverwant” is zijn nieuwste boek en het eerste deel van het tweeluik “Beschermengelen”, zijn eerste Young Adult boek.

Inhoud: Rebekka woont al een tijdje alleen bij haar vader nadat haar zeer christelijke moeder er vandoor is gegaan. Als haar vader een nieuwe vriendin krijgt en samen met haar dochter bij hun komt wonen is er vanaf het eerste moment al een klik met haar nieuwe stiefzusje Anastasia. Anastasia is drie jaar jonger maar ze worden al snel hartsvriendinnen. Als Anastasia op dertienjarige leeftijd dood wordt gevonden gaat Rebekka door een hel. Ze wil niet geloven dat ze echt dood is en kan dit verlies geen plaats geven. Ze wil wraak en wil weten wat er echt is gebeurd met Anastasia. Ze komt tijdens haar zoektocht bij een organisatie terecht met de naam “Beschermengelen”. Deze mysterieuze groepering staat onder leiding van haar oude dominee, die gelooft in een strijd tegen het kwaad wat elk moment kan los barsten.

De titel en wat duistere voorzijde maken de lezer, samen met de zeer beknopte tekst op de achterzijde, erg nieuwsgierig. Ik had al eerder boeken van deze schrijver gelezen en het enige wat ze gemeen hebben met elkaar is de heerlijk vlotte vertelstijl en de verrassende wendingen. Je vliegt door het verhaal heen en er is altijd wel een onverwacht element. De schrijver richt zich met dit boek op de wat oudere lezer en dat is goed gelukt. Het is een prima en originele young-adult geworden.

Voor degene die houden van verhalen over engelen en demonen kunnen hier hun hart ophalen. Het is het eeuwenoude verhaal tussen goed en kwaad maar wel in een heel eigentijds jasje. De karakters hebben Bijbelse namen maar je hebt geen bijbelse achtergrond nodig om je te kunnen verdiepen in het verhaal. De namen zijn voor degene die wel op de hoogte zijn een leuk extraatje.

De schrijver weet te boeien door zowel te vertellen vanuit het perspectief van Rebekka en Anastasia. Soms een filosofisch tintje waardoor je misschien zelf ook even nadenkt over het hoe en wat en misschien het waarom maar op de allereerste plaats een heerlijk verhaal om ontspannen bij weg te dromen.. Nou ja ontspannen, er zit genoeg spanning in om de lezer bij de les te houden. We springen tussen de “gewone” wereld van Rebekka over naar de wereld na de dood bij Anastasia. Hier zit een goed evenwicht tussen en geeft een goed totaal beeld van het verhaal en dat is nodig want al snel blijkt dat niet alles is wat het lijkt en niet iedereen is wie hij zich voordoet. Wat het voor de lezer een (duister) feestje maakt om te lezen!

Kortom ik ben aangenaam verrast door dit aparte en bijzondere verhaal van Anton Wolvekamp en kan niet wachten naar het afsluitende deel mede door de cliffhanger aan het einde van dit boek. Dit smaakt duidelijk naar meer !

Boekgegevens:

Auteur           Anton Wolvekamp

Titel               Zielsverwant ( beschermengelen boek 1 )

Uitgeverij     Zilverspoor

Isbn               9789463081122

 

Recensent: Conny Schelvis

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress