web analytics
non fictie recensiegrid

Conny – Kinderboekenrecensie 4,5**** voor Blauwe planeet van Leisa Stewart-Sharpe

Blauwe Planeet
Categorieën: ,
Genre:
Illustrator: Emily Dove
Published: februari 2021
De wereldberoemde natuurserie van Sir David Attenborough als kinderboek! In de zee leven meer verschillende soorten planten en dieren dan waar ook op aarde. Toch hebben we betere landkaarten van Mars dan van de oceaanbodem. Er valt nog zoveel te ontdekken! Ga mee op reis en ontmoet wezens die je wildste fantasieën te boven gaan, zwem achter otters aan door de kelpwouden en doorkruis de oneindige oceaan met de bultrugwalvissen. Ontdek onze Blauwe Planeet aan…

Leisa Stewart- Sharpe werkte als journalist voor zij kinderboekenschrijfster werd en nu schrijft ze met name non fictie en prentenboeken. Emily Dove is illustrator, schrijfster en natuurgids. Ze hoopt dat mensen leren over de natuur en dat haar illustraties daar een steentje aan mee kunnen dragen. De samenwerking tussen deze twee leverde een mooi natuurboek op met als thema onze blauwe planeet. De beroemde BBC-serie over dit thema was de basis voor dit boek. Denk je aan de BBC? Dan denk je aan sir David Attenborough en die verzorgde ook het voorwoord.

71 procent van de aarde is bedekt met water. Miljoenen dieren en plantsoorten leven daar, onmisbaar voor het leven op aarde. Een groot gebied waar nog veel te ontdekken valt en door het lezen van dit boek ontdek je alvast een klein beetje. Over de bewoners van de diepzee, de koraalriffen, over de onderwatertuinen en natuurlijk het ecologisch evenwicht. Over de oneindige oceanen, de superhelden van de zee maar ook over het botsen met de mens en de vervuiling. Over hoe jij een oceaanheld kunt worden maar ook hoe je met tips dagelijks onze blauwe planeet kunt beschermen.

Net als de grote diversiteit in de oceanen is dit een heel divers boek. Een prima opbouw : eerst introductie van welk deel er wat wordt verteld ( bijvoorbeeld de diepzee), dan een hoofdstukje verhalen uit dit deel en vervolgens een stuk over de bewoners die daar huizen. Mooie kleurrijke pagina’s, en sprekende illustraties. Het voelt alsof je zelf een duik onder water neemt en zo geniet van al het moois onder water. Op een luchtige en speelse wijze neem je heel wat informatie in je op. Prettig taalgebruik en een prima combinatie van tekst en illustraties. Persoonlijk hou ik er van dat je al genietend van een mooi boek veel informatie vergaard zonder dat je het idee hebt dat je aan het leren bent. Wat zeker het geval is bij dit boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress