web analytics
recensiegrid recensies algemeen

Conny – Kinderboekenrecensie 4,5**** voor Drakenvlucht van Salomon Corlyn

Drakenvlucht
Genre:
Publisher:

Salomon Corlyn heeft een opleiding gedaan tot geschiedenisdocent en heeft veel interesse voor het ontstaan van culturen en werelden. Met ‘Drakenvlucht’ heeft hij zelf een wereld mogen creëren, een wereld die zeker een bezoekje waard is.

Elke tien jaar trekken honderden Draken de wereld rond als overgangsritueel naar volwassenheid. Ze moeten hier wel hoog genoeg vliegen om ongezien te blijven. Elliot, een jonge draak, raakt verdwaald tijdens de Drakenvlucht.

Het draakje is terecht gekomen in de elfenwereld. De elfen Arthirdan en Eyowine vinden het draakje en willen haar thuis brengen maar ze weten niets van draken af. Ze kennen de draken alleen uit legendes en hebben geen idee waar ze in eerste instantie naar toe moeten. Het wordt een zware reis omdat er een oorlog woedt tussen de Nachtelfen en de andere elfenvolkeren en er elfen zijn die de draak voor zichzelf willen hebben.

Drakenvlucht”  is een heerlijk fantasieverhaal dat zich afspeelt in een wonderlijke wereld. Draken en elfen die noodgedwongen moeten samenwerken en daarvoor wel elkaars vertrouwen moeten winnen en een manier vinden om met elkaar te kunnen communiceren. Het leuke van dit verhaal is dat het perspectief wisselt en de ene keer vanuit de elf en dan weer vanuit de draak wordt verteld. Het is leuk om de verwondering van de draak over het gedrag van de elfen te lezen waardoor  niet alleen de karakters elkaar beter leren kennen maar ook de lezer heeft hier profijt van. Soms wordt er bij een bepaald gedrag een spiegel voorgehouden en kan je dat terugkoppelen naar het gedrag van mensen. De mens komt er trouwens niet zo slim vanaf in dit verhaal. Ze zouden wel wat van de elfen en zeker van de draken kunnen leren.  Verder heeft de auteur de bijzondere wereld mooi beeldend omschreven waardoor het verhaal nog meer gaat leven.

De prettige vertelstijl, het toegankelijke taalgebruik en niet zulk lange hoofdstukken zorgen ervoor dat het tempo goed in het verhaal blijft zitten.

Sommige karakters hebben wat lastige namen maar het zijn geen echte tongbrekers wat in andere fantasieverhalen wel eens voor kan komen. Hierdoor is het ook uitermate geschikt voor de jongere fantasielezers.

Tot op het laatste moment blijft het ook spannend of ze op de plek van bestemming zullen komen. En het einde.. een mooi einde. Ik hou van boeken met een duidelijk einde. Geen losse eindjes of lang wachten op een volgend deel. Hoewel hier toch wel een opening is om meer te vertellen over deze wonderlijke wereld en dat zou ik stiekem niet eens erg vinden.

Boekgegevens :

Titel                    Drakenvlucht

Auteur                Salomon Corlyn

Uitgeverij            Zilverbron

Isbn                    9789463081887

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress