web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4,5**** voor Het Raadsel van de Zee van Jonne Kramer

Het Raadsel van de Zee
Author:
Genre:
Publisher:

Uitgeverij Billy Bones geeft zulke leuke en avontuurlijke verhalen uit dat ik bij elke titel die ik van deze uitgeverij voorbij zie komen al blij wordt.  Het raadsel van de zee is wederom zo’n mooi boek. Het debuut van Jonne Kramer.

De mooie cover laat meer zien dan dat je in eerste instantie denkt. Als je goed kijkt zie je een meeuw, een schip, twee jongens en de zee. Dit alles in mooie aantrekkelijke kleuren. Na het verhaal gelezen te hebben zal je zien dat deze afbeelding heel goed bij het verhaal past. Eigenlijk wordt het hele verhaal hier in gevangen. Als je het boek openslaat zie je twee jongens en dat staat symbool voor de vriendschap die zij opbouwen. In het boek zelf vind je nog een aantal mooie illustraties van K.J. Mountford.

Het verhaal gaat over Ravian. Een jongen die met zijn vader samenwoont. Zijn vader is echter schipper en veel van huis, maar op zijn verjaardag is hij er altijd. Als zijn vader weg is verdient Ravian de kost met een afwasbaantje in de plaatselijke kroeg. Het is hard werken maar zijn vriend Marvin, de zeemeeuw, weet hem altijd wel op te peppen. Als Ravian 12 jaar wordt is zijn vader er nog niet. Na wilde verhalen in de kroeg over waar hij zou kunnen zijn besluit hij op een zoektocht naar zijn vader te gaan. Hij komt bij  het schip van kapitein Bank. Het gerucht gaat als je daar op stapt je er nooit meer af kunt. Kars is aan boord en zegt hem niet op te stappen, maar Ravian gaat aan boord want hij hoopt mee te varen en zijn vader te vinden, met alle gevolgen vandien..

Achterop de boeken van deze uitgeverij vind je trefwoorden over wat je kunt vinden in het verhaal. Hier zie ik staan:  avontuur, vriendschap en mysterie. Dat is zeker terug te vinden in een spannend avontuur met een vervloekt schip, piraten, een vermiste vader, en twee jongens die dikke vrienden worden. Dit alles met de nodige humor maar ook met een beetje verdriet en weemoed. Een mooie combinatie in een fijn verhaal.

Het heeft een lekker leestempo en is geschikt voor jongens en meiden van ongeveer 10 jaar.

Boekgegevens :

Titel                         het raadsel van de zee

Auteur                     Jonne Kramer

Illustraties                K.J. Mountford

Uitgeverij                 Billy Bones

Isbn                         9789463850032

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress