web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4,5**** voor Kas en Saar vieren Halloween van Pauline Oud

Kas en Saar vieren Halloween
Author:
Genre:
Series:
Illustrator: Pauline Oud
Published: september 2020
Het is Halloween! Kas en Saar mogen enge kleren aan naar school. Daar drinken ze een toverdrankje, gaan ze op speurtocht, doen ze leuke spelletjes en maken ze griezelige knutselwerkjes. En dan komt de geheimzinnige spookjesjager op bezoek. Op wie lijkt hij?

Pauline Oud werkt nu ruim 25 jaar als auteur en illustrator. Ze studeerde aan de kunstacademie en na enige tijd gewerkt te hebben als kunstenaar en tekendocente richt ze zich nu volledig op kinderboeken. Met name voor peuters en kleuters. Naast haar boeken die veel verschillende herkenbare thema’s bespreken heeft ze ook lesmateriaal beschikbaar op haar site om deze thema’s naast haar boeken te bespreken in de peuter/kleuterklas.

Zowel hoofdrolspeler Kas als Saar hebben al heel wat meegemaakt in ieder hun eigen reeks. Zo ging Kas onder andere naar school, naar de tandarts, was hij zieken ging hij verhuizen. Saar ging ook naar de dokter, naar een trouwfeest, beleefde de seizoenen en vierde haar verjaardag. Nu beleven Kas en Saar ook samen de feestdagen. Na kerstmis en carnaval is nu halloween aan de beurt ! Halloween is een spannend feest voor de kleintjes en krijgt steeds meer bekendheid in Nederland. Dus hoog tijd voor een leuk boek over dit thema met vrolijke spookjes en heksjes.

Kas en Saar mogen verkleed naar school. Niet zomaar verkleed maar lekker eng. Kas gaat als spook en Saar als heks. De juf is ook verkleedt en de klas mooi en spannend versierd. Ze drinken een toverdrank zodat ze niet bang zijn als ze speurspelletjes gaan doen, gaan ‘spin happen’ en als er een spookjesjager komt. Samen met de spokenjager zingen ze het spokenlied en hebben een heel fijne middag op school. Een beetje spannend, een beetje eng maar super leuk!

De tekenstijl van Pauline Oud is vrolijk en een griezelig feest als Halloween wordt positief en leuk benadert. Hierdoor haal je de angst bij de kleintjes weg. Hoewel spookjes en heksen eng kunnen zijn is dat in dit boek verre van dat. Ze zijn kindvriendelijk op papier gezet.

Daarnaast vind je vragen die je kunt beantwoorden, dingen die je kunt tellen en opzoeken zodat je spelenderwijs aan het leren slaat met je kind. Je zou het liedje en dansje ook kunnen doen en is er aan het einde nog uitleg hoe je een eigen spookje kunt maken en een afbeelding van een griezelstempelkaart. Als je dan in de klas of op je partijtje spelletjes gaat doen heb je een leuke aftekenkaart.

Genoeg te doen dus, niet alleen samen lezen en genieten van dit mooie en vrolijke boek maar ook van de extra’s bij het boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress