web analytics
non fictie recensiegrid

Conny – Kinderboekenrecensie 4,5**** voor Kijk mijn letter van Annie Makkink

Kijk mijn letter
Categorieën: ,
Genre:
Publisher:
Illustrator: Ingrid & Dieter Schubert
Published: augustus 2020

Voor dit boek, waarbij de jonge lezers de letters kunnen ontdekken, werkte Annie Keuper-Makking en het echtpaar Ingrid & Dieter Schubert samen om een leuk en origineel prentenboek neer te zetten.

De auteur, Annie Makkink, ontwikkelde een leesmethode voor jongere kinderen, ‘de leesbus’. Ze schreef al eerder boeken voor beginnend lezers en ontving voor haar jeugdboek ‘helden op sokken’ een Gouden Griffel.

Ingrid en Dieter Schubert leerde elkaar kennen in hun laatste studiejaar op de kunstacademie. Voor de grap maakte ze het prentenboek ‘ er ligt een krokodil onder mijn bed’ wat het begin was van een succesvolle samenwerking en een lange rij mooie prentenboeken. De tekenstijl van de Schuberts haal je overal tussen uit mede door de zachte kleuren die zij gebruiken.

In dit boek komen alle letters van het alfabet aan bod, zelfs de lastige Q en X. Door middel van rijmpjes bij de illustraties leren de kinderen de klanken, hoe letters er uit zien en welke woorden er mee gemaakt kunnen worden.
Door de rijmpjes is het boek geschikt voor de doelgroep ( beginnende lezers) maar ook leuk om samen ( voor-) te lezen aan jongere kinderen. Sowieso zijn boeken op rijm altijd wel boeken die aanslaan door het ritme als je het verhaal voorleest.

Er is ook niet gekozen om het alfabet te laten passeren op de standaard manier maar per pagina is een letter of lettercombinatie aan de beurt. Zoals bijvoorbeeld de oe of au. Hierdoor komen de klanken van de letters goed naar voren.

Een originele manier om speels de letters eigen te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress