web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4,5**** voor Panda & Eekhoorn van Ed Franck

Panda & Eekhoorn
Author:
Illustrator: Thé Tjong-Khing
Published: februari 2020
Panda en Eekhoorn zijn de beste vrienden. Ze kunnen niet zonder elkaar. Ze kijken samen naar de maan, gaan samen op reis, maken wandelingen, spelen spelletjes... Maar af en toe hebben ze weleens woorden over wie de winnaar is. Gelukkig leggen ze het snel weer bij. Zes voorleesverhalen over een onverwoestbare vriendschap.

Ed Franck is een veelzijdig auteur die al meer dan zeventig boeken schreef voor alle leeftijden in allerlei genres. Hervertellingen van sprookjes, bewerkingen van Shakespeare maar ook voorleesverhaaltjes zoals deze mooie verhaaltjes over Panda en eekhoorn, over vriendschap door dik en dun. Deze verhalen in combinaties tot de betoverende illustraties van Thé Tjong-Khing kunnen niet anders dan je hart veroveren.

Panda en Eekhoorn zijn twee boezemvrienden. Ze doen bijna alles samen en kunnen niet zonder elkaar. Ze hebben ook wel eens ruzie maar ook daar komen ze samen uit. Hun vriendschap is onverwoestbaar en dat is mooi gevangen in zes korte verhalen.

De vrienden proberen samen de maan te plukken, Panda wil niet gestoord worden, ze gaan samen op reis, hebben ruzie over wie een spelletje heeft gewonnen, helpen een pulletje en vooruit spelen nog een spelletje, of toch niet? Vooral het verhaal over de ruzie en hoe ze dat op willen lossen is voor mij de favoriet. Wat ze ook doen ze doen het samen en dat is heel mooi.

Wat een feest is dit boek. Het is lekker groot en heeft als basis witte pagina’s. Hierop in korte zinnen met dikke zwarte letters de tekst en mooie, warme illustraties.

De tekst is eenvoudig en ook uitermate geschikt voor jonge lezers om zelf te lezen. De auteur weer in weinig woorden een enorme sfeer te creëren en de lezer te boeien en te laten genieten. Je sluit de twee vrienden in je hart en je wilt niet dat het boek uitgaat. Het is heerlijk om voor te lezen en samen te genieten. Maar ook om samen de illustraties te bewonderen. Het is een aanrader en aanwinst voor elke boekenplank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress