web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4,5**** voor Ridder Tim van Inge Besaris

Ridder Tim
Author:
Illustrator: Astrid Sam
Published: februari 2021
Tim moet morgen afzwemmen, maar eerst is er nog een draak te verslaan! De avond voor hij gaat afzwemmen is Tim verschrikkelijk zenuwachtig. Hij heeft muizen in zijn hoofd, zoals papa zegt. Gelukkig heeft papa een verrassing waardoor hij zich wat dapperder voelt. Een echt ridderpak! Toch wordt het geen rustige nacht, want Beer verdwijnt uit zijn bed. Meegenomen door een draak! Daar ligt een taak voor Ridder Tim! Kan Ridder Tim zijn lievelingsbeer redden?…

Inge Besaris is schrijver, poppenspeler en theatermaker. Ze maakte jeugdvoorstellingen voor basisschoolkinderen en schreef voorleesverhalen voor het programma Sesamstraat. Niet zo gek dat er nu ook een kinderboek van haar hand is verschenen. Een heerlijk voorleesverhaal over Tim, Ridder Tim wel te verstaan.

Tim is heel zenuwachtig want hij mag morgen afzwemmen. Eigenlijk is hij best wel bang. Zijn vader heeft echter een verrassing waar hij zich heel dapper mee kan voelen en dat is een ridderpak. Tim is nu Ridder Tim. Even lijkt hij een rustige nacht tegemoet te gaan maar dan is zijn beer verdwenen. Zomaar midden in de nacht. De draak moet hem hebben meegenomen! Dus moet Ridder Tim op jacht, op jacht naar de draak om zijn beer te redden. Of dat gaat lukken én of hij de volgende dag dan op tijd terug is voor het afzwemmen kan je lezen in dit grappige voorleesboek.

Het verhaal gaat er over dat je best bang en nerveus kunt zijn over bijvoorbeeld iets spannends als afzwemmen. Dat is immers best wel een prestatie. Maar hoewel je dat mag zijn, gaat het vooral om het wel te durven en je angst te overwinnen. De herkenbaarheid van die gevoelens maakt het een boek wat zeker aan zal slaan bij de jonge lezertjes.

Naast het leuke verhaal zijn er nog de lieve en mooie illustraties van Astrid Sam. De warme kleurkeuze en de grappige tekeningen zijn één geheel met de tekst. Het is een feestje om te mogen voorlezen en bijvoorbeeld stemmetjes te gebruiken. Vooral de draak hoor je al in je hoofd slissen dus dat is een leuk stemmetje om te doen.

Door samen te lezen kan je samen zoeken welke draak jouw kind zou willen verslaan. Maar daarnaast is het gewoon een superleuk avontuurlijk boek om lekker voor te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress