web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4,5**** voor Vampier App van Nico De Braeckeleer

Nico de Braeckeleer schreef al veel kinder- en jeugdboeken. Met twee andere auteurs schreef hij een zombietrilogie voor 12-plus en hij is de auteur van de Oase-serie voor een wat ouder publiek. Vampier app is het vijftiende griezelboek van zijn hand én het vijfde vampierboek in zijn vampierreeks bij uitgeverij Kramat. Hoewel uit een reeks is het boek prima los te lezen. Het is een boek voor griezelfans, appers en gamers vanaf een jaar of tien.

De vampier app is een nieuwe coole app die alle scholieren op hun smartphone downloaden. Ook Amy, vriendin van Dylan, vindt het geweldig. Je activeert de app en drukt met je duim op het schermpje. Dan verschijnt er een vampier en het lijkt net echt alsof de vampier zijn tanden in je vlees zet. Op dat moment gaat er een schok door je heen. Bij elke beet krijg je bloedpunten waarmee je nieuwe dingen in de app kunt doen. Alle jongeren om Dylan heen lijkten in de ban te raken van de app. Dylan ontdekt dat e  app gevaarlijker is dan het lijkt maar dan is het uiteraard al te laat…

Het is de auteur gelukt om een eng verhaal neer te zetten wat prima aansluit bij de leeftijd vanaf een jaar of tien.  Degene de griezelbus-boeken van Paul van Loon kunnen waarderen zullen hier ook hun hart mee op kunnen halen. Zoek je een Paul van Loon tegenhanger in België denk ik dat Nico de Braeckeleer met zijn vampierverhalen hier zeker voor in aanmerking komt.

Het verhaal heeft een klassieke opening en weet het oude vampierverhaal in een modern jasje te stoppen door gebruik te maken van technologie. Kinderen van nu hebben bijna allemaal een smartphone en apps en zullen daarom dit verhaal zeker waarderen. Het griezelgehalte past goed bij de leeftijd waarvoor dit boek is bestemd, net als het woordgebruik en de zinsopbouw.  Het is eng maar op het randje zodat de kinderen wel kippenvel zullen krijgen maar niet wakker zullen liggen… ( hoop ik).

Persoonlijk hou ik veel van horror en enge verhalen en vind ik het fijn dat er in dit genre nu ook steeds meer boeken voor kinderen verschijnen. Ik hoop dat er nog veel zullen volgen in deze serie.

Boekgegevens :

Titel                          vampier app

Auteur                       Nico de Braeckeleer

Uitgeverij                  Kramat

Isbn                          9789462421134

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress