web analytics
Niet gecategoriseerd

Conny-KinderBoekenRecensie 5 Gouden sterren voor Noorse Sagen van Kevin Crossley-Holland

no title has been provided for this book

Slechts een paar keer per jaar krijgen we een recensieboek dat zo mooi, spannend, avontuurlijk en informatief is als dit. Natuurlijk plakten we het met 5 gouden sterren meteen aan de KinderBoekenWallOfFame! Conny Schelvis-Mens las en recenseerde dit geweldige boek:

Kevin Crossley-Holland is een Brits vertaler, dichter en kinderboekenauteur. Hij schreef onder andere de Arthur-trilogie en eerder verscheen het mooie boek ‘Noorse Mythen’. “Noorse sagen” is een mooie aanvulling op dat boek. Het bevat een aantal Vikingmythen en IJslandse spookverhalen.

Ook nu zijn de illustraties van Jeffrey Alan Love, naast illustrator zelf ook schrijver. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder de Zilveren Penseel in 2019 voor zijn illustraties in “Noorse Mythen”.

Midgard (middenrijk) is in de Noorse mythologie de naam van het mensenrijk. Deze tussenwereld is gelegen onder de hemelse Asgaard (de godenwereld) en boven de helse wereld van Niflheim (de onderwereld). Om Midgard te bereiken, steek je vanuit de godenwereld de regenboogbrug over. Odin en andere Noorse goden en godinnen halen in deze verhalen hun magische kunsten (of streken? ) uit en uiteraard zullen ook de nodige dwergen, bergtrollen en andere wezens langs komen. Maar de goden staken de regenboogbrug ook over om mensen in nood te helpen.

Na het voorwoord door de auteur zelf, volgen er vijf mooi vertelde en prachtig geïllustreerde verhalen. Zo boeiend verteld dat je het boek niet los wilt laten en door wilt lezen. Moet ik zeggen dat ik altijd een voorliefde heb gehad voor de Noorse mythologie dus dit boek was aan mij heel goed besteed. Maar ook als je die niet hebt, verdrink je in de wereld van goden, geesten en andere mythische wezens. Ze spreken tot de verbeelding en Kevin Crossley-Holland kan nu eenmaal heel beeldend vertellen. Hij maakt de (soms) gruwelijke verhalen toegankelijk voor een groot publiek, voor jong en oud. Hij laat de andere kant zien van de Noorse goden zoals sommigen van jullie die nu denken te kennen. Zo is Loki bijvoorbeeld een keer de held van het verhaal en dat is ook wel eens een aangename verrassing. Kortom een heerlijk boek vooral in de donkere winterdagen om (samen) te lezen. Het enige minpunt wat ik over dit boek kan vertellen is dat het gewoon weg te dun is en daardoor te snel uit.

 

Boekgegevens:

Titel Noorse sagen, voorbij de regenboogbrug

Auteur Kevin Crossley-Holland

Illustraties Jeffrey Alan Love

Vertaling Margaretha van Andel

Uitgeverij Lemniscaat

Isbn 9789047712299

Recensent: Conny Schelvis-Mens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress