web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 5 gouden ***** voor De gruweltoren 2 van Tom Thys

De Gruweltoren 2
Author:
Publisher:
Illustrator: Leslie Saurus

Horrorschrijver Tom Thys verraste ons in 2019 met een griezelig boek voor kids genaamd de gruweltoren. Een geweldig leuk en gruwelijk boek voor de liefhebber. Waar Paul van Loon stopt gaat Tom Thys verder dus je moet wel stalen zenuwen hebben. Met plezier heb ik het toentertijd gelezen en besproken voor Kinderboeken & Y.A. en ik sloot af met dat ik hoopte dat de auteur net zoveel plezier met schrijven had als ik met lezen en dat hij vaker voor kinderen zou moeten gaan schrijven. Gelukkig heeft hij dat gedaan en is een tweede Gruweltoren boek verschenen. Uiteraard moest ik deze ook lezen.

Kaat, een van de personages uit het eerste deel rouwt om de dood van haar idool horrorauteur Klijf Blaffer. Samen met haar vriend besluit ze zijn graf te bezoeken. Bij zonsondergang sluiten ze zich op het kerkhof op en zoeken ze de crypte waar de griezelschrijvers liggen. Maar in de crypte fluistert een grafstem hen toe en deze begint aan een verhaal.

Het is weer een heerlijk gruwelijk verhaal geworden. Met wederom illustraties van Leslie Saurus. Deze passen goed bij de verhalen maar zonder spoilers. Er blijft genoeg ruimte over om met je eigen fantasie een beeld bij de verhalen te vormen. Het verhaal is goed zelfstandig te lezen al zijn er wat terugblikken naar het vorige boek.

Er is ook dit keer gekozen om iemand verhalen te laten vertellen. Een prima manier om zeer uiteenlopende losse verhalen toch in een verhaal te gieten.

Stuk voor stuk spannende en gruwelijke verhalen. De een zal je misschien wat meer aanspreken dan de ander maar het horrorgehalte is bij alle verhalen goed gedoseerd.

Wederom ook verwijzingen en een knipoog naar andere verhalen en auteurs. Leuke extraatjes vind ik dat voor de wat oudere lezer of lezers die bekend zijn met het werk van Tom Thys.

Ik kan niet anders zeggen dat met dit boek Tom Thys weer een griezelig cadeautje heeft afgegeven. Eenmaal begonnen kan je niet stoppen met lezen want je moet weten hoe het afloopt. Voor lezers met een sterke maag of die graag nagelbijtend een boek verslinden een echte aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress