web analytics
recensiegrid

Conny-KinderBoekenRecensie 5 sterren voor Stekelhaar is echt niet raar! van Nadia Budde

no title has been provided for this book
Categorie:
Author:
Genre:
Publisher:

 

Van TipToe Print kregen we tot nu alleen nog maar pareltjes toegestuurd en iedere keer als er bij deze sympathieke uitgeverij een nieuw boek uitkomt, zijn we dan ook heel erg benieuwd. Gelukkig: ook met Stekelhaar is echt niet raar! stellen ze niet teleur. Sterker nog: ook dit boek krijgt de volledige en welverdiende vijf sterren van onze recensent Conny Schelvis-Mens. Het feit dat Edward van de Vendel het heeft vertaald, was al een leuke indicatie dat dit een goed boek moest zijn!

De Duitse Nadia Budde is schrijfster en illustrator. Ze studeerde grafische vormgeving. Haar eerste prentenboek Eins, zwei, drei, Tier’ won meteen de Duitse Jeugdliteratuur prijs. Ze heeft al verschillende prentenboeken op haar naam staan die in diverse vertalingen zijn uitgekomen. De Nederlandse vertaling van Stekelhaar is echt niet raar! is van de hand van Edward van de Vendel.

Stekelhaar doet zijn naam eer aan. Elke ochtend staat hij op met zijn stekels alle kanten op. Hij vraagt zich af of hij daar wel blij mee is. En of hij de enige is die wat aan zichzelf zou willen veranderen. Een bonte stoet grappige personages komt langs. Allemaal zouden ze wel eens wat aan zichzelf willen veranderen: het kapsel, kleur ogen, de mond, de taille, kortom: iedereen heeft wel iets. Ze spiegelen zich aan het perfecte plaatje en willen ook zo mooi zijn. Maar is het wel zo mooi om perfect te zijn? Na een rij van ‘verbeterpuntjes’ die worden aangedragen, heeft oom Colombo een wijze raad voor iedereen die het horen wil. Wat die raad is? Lees het boek en je weet het!

De tekenstijl van Budde is origineel en hilarisch. De figuren die zijn neergezet zijn lekker overdreven waardoor ze er grappig uit zien. Naast het kenmerk wat ze willen veranderen, blijven ze toch een blije uitstraling hebben die van het papier af spat.

Misschien snappen ze van binnen stiekem toch wel dat perfect niet hoeft? Jezelf kunnen en mogen zijn, is toch veel belangrijker!

De gebruikte kleuren zijn lekker fel, de illustraties dus grappig en de teksten die er bij staan, zijn met een leuke kronkelende schrijfletter neergezet. Het zijn slechts enkele regels die het verhaal vertellen en tekst en illustraties passen goed bij elkaar.

Zo zie je dat je weinig woorden nodig hebt om een heel belangrijke boodschap te vertellen.

 

Al met al weet TipToe Print ons iedere keer weer te verrassen. 5 Welverdiende sterren voor dit leuke en leerzame boek.

 

Boekgegevens:

Titel Stekelhaar is niet raar!

Auteur & Illustrator Nadia Budde

Vertaling Edward van de Vendel

Uitgeverij Tiptoe Print

Isbn 9789463880541

Genre prentenboek

 

Recensent Conny Schelvis-Mens

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress