web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 5***** voor Alle Wielen in de file van Harmen van Straaten

Het thema van de boekenweek is dit jaar ‘op reis’ en op reis gaan gaat niet altijd van een leien dakje. Voor je het weet sta je in de file. Een dagelijks fenomeen waar ik eigenlijk nog niet eerder een prentenboek over zag.

De famlie Beer gaat bij opa en oma logeren. Daar moeten ze met de auto naar toe. Papa Beer wil op tijd weg want hij wil absoluut niet in de file staan. Je raadt het al: alles zit onderweg tegen en jawel ze komen in de file. De politie deelt een bekeuring uit, de benzine is bijna op en ondertussen komen ze van alles tegen : heel veel auto’s waaronder een ambulance, een brandweerauto en nog veel meer. Uiteraard worden ze moe in de file en moet er eentje plassen , kortom herkenbaar voor iedereen.

De leuke herkenbare en kleurrijke tekenstijl van Harmen van Straaten trekt al aan als je de cover ziet. Samen met je kind ga je mee op reis en kom je tal van auto’s tegen die je kunt benoemen. Op de platen is zoveel te zien. Dat is al een avontuur op zich. De tekst is eenvoudig op rijm waardoor het een leuk voorleesritme krijgt.

De frustratie die iedereen wel eens heeft in een file is ook heel herkenbaar en het is leuk dat er over zoiets gewoons nu een prentenboek is.

Kortom een heerlijk boek wat je snel moet gaan lezen want je wilt natuurlijk wel weten hoe en wanneer ze eindelijk uit de file komen.  Eigenlijk zou je bijna voor je plezier in de file willen staan zodat je even stil staat en dit leuke boek kunt lezen met je kind.

Boekgegevens :

Titel                 alle wielen in de file

Auteur             Harmen van Straaten

Illustraties       Harmen van Straaten

Uitgeverij         Leopold

Isbn                 9789025877521

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress