web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 5***** voor Als Mama van Huis is… van Annette Herzog

Als Mama van Huis is...
Illustrator: Ingrid & Dieter Schubert

Annette Herzog is opgegroeid in Duitsland en woonachtig in Denemarken. Na werkzaam te zijn geweest als vertaalster en tolk Duits, Deens en Engels is ze sinds 2000 fulltime kinderboekenschrijfster. Ingrid en Dieter Schubert maken al meer dan dertig jaar samen prentenboeken en voorleesbundels. De illustratoren groeiden net als Annette Herzog op in Duitsland maar wonen al jaren in Nederland. De prentenboeken van Schubert zijn bij iedereen wel bekend en sommige zijn echte klassiekers te noemen zoals Monkie en Platvoetje.  Al eerder werkten Herzog en Schubert samen aan de boeken over Moemf, een fantasiefiguurtje met hoog knuffelgehalte. Persoonlijk vind ik de combinatie van deze schrijfster en illustratoren een groot succes en was dus ook best benieuwd naar dit prentenboek.

In dit prentenboek gaat de mama van het olifantje Tibula To op reis. Ze blijft wel tien dagen weg. Dat is eindeloos lang voor een klein olifantje. Tien keer wakker worden zonder mama, honderd keer niet met haar wandelen en een miljoen keer niet kunnen wegduiken ahcter haar rug als de olifantentantes hem plagen. Tibula To is dus best verdrietig. Hij bedenkt dat zijn mama wel dezelfde maan ziet als hij en hij denkt als ik bij de maan kan dan kan ik naar haar zwaaien. De maan is ver weg maar spiegelt in  het water. Om daar te komen moet hij wel leren zwemmen. Maar of dat lukt?

Van het zien van de illustraties van Ingrid & Dieter Schubert word ik al helemaal vrolijk. Ze gebruiken warme en vrolijke kleuren en stralen een bepaald knus gevoel uit. De tekst is goed afgestemd op jonge luisteraars en is perfect om voor te lezen. Niet te lang en niet te kort. Zowel tekst als illustraties vullen elkaar goed aan en geven genoeg ruimte om (al dan niet lezen) met je kind zelf je fantasie te gebruiken of vragen te stellen tussendoor.

Naast iemand moeten missen komt ook de zwemles voorbij. En Tibula To laat mooi zien dat als je iets graag wilt je het gewoon moet gaan proberen.

Boekgegevens :

Titel           Als mama van huis is….

Auteur       Annette Herzog

Illustraties  Ingrid&Dieter Schubert

Vertaling    Linda Bertens

Uitgeverij    Lemniscaat

Isbn            9789047711698

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress