web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 5***** voor Aquila van Ursula Poznanski

Ursula Poznanski werkte als medisch journalist voor ze fulltime jeugdromans begon te schrijven. Inmiddels schrijft ze ook thrillers voor volwassenen. Bij Lemniscaat verschenen eerder Erebos, Saeculum,  Layers en Elanus. De laatste twee heb ik in  één ruk uitgelezen op het puntje van mijn stoel dus ik was weer blij toen ik hoorde dat er wederom een boek van haar verscheen.

Aquila heeft een bijzonder mooie cover. Een tintje mystiek. De titel betekent ‘adelaar’ en slaat op een wijk in Siena, een Italiaanse stad waar het verhaal zich afspeelt.

Nika is een student in deze stad. Als het verhaal van start gaat ontwaakt ze en heeft ze totaal geen idee wat er de afgelopen paar dagen zou zijn gebeurd. Ze is haar telefoon,  sleutels en paspoort kwijt, haar huisgenoot Jenny is verdwenen en op de badkamerspiegel staat de tekst “laatste kans”. Dan blijkt ze ook nog opgesloten te zitten in haar eigen appartement.  Ze vindt een briefje met raadselachtige zinnetjes en al snel begrijpt ze dat het een code moet zijn. Als ze uit haar appartement weet te komen gaat ze op zoek door de straten van Siena om deze code te ontcijferen en er zo achter te komen wat  er zich de afgelopen 48 uur heeft afgespeeld en nog belangrijker wat haar rol daar in is geweest. De politie trekt heel andere conclusies dan zij en het lijkt er op dat ze van slachtoffer naar de rol van verdachte gaat.

De lezer puzzelt mee met Nika en wordt ook geregeld op het verkeerde been gezet. Het verhaal gaat alle kanten op en door telkens een beetje informatie te geven in het verhaal is er een heel goede spanningsopbouw waardoor je wilt blijven lezen. Het tempo in het verhaal is hoog, gebeurtenissen volgen zich snel op en als lezer blijf je heel alert om niets te hoeven missen. Vanaf de eerste bladzijde tot de laatste zit je vol in het verhaal en wordt je continu verrast door de wendingen die het verhaal maakt.

Wederom heeft Poznanksi een zeer spannende jeugdthriller weten te schrijven die je als echte page-turner pas neerlegt als hij uit is.

Boekgegevens :

Titel               Aquila

Auteur           Ursula Poznanski

Vertaling       Esther Ottens

Uitgeverij      Lemniscaat

Isbn              9789047710325

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress