web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 5***** voor Chaotische Goden – De ontsnapping van Thanatos van Maz Evans

Chaotische Goden - De ontsnapping van Thanatos
Author:
Genre:
Publisher:
Illustrator: Aleksei Bitskoff

Mary Alice Evans is een Engelse auteur en laat zien dat ze met dit boek ‘chaotische goden’ een fantastische verteller is.  Het boek behoort tot de top vijf beste kinderboeken van Waterstones 2018 en in Engeland zijn er inmiddels al meerdere delen verschenen. Hier is net deel 1 uitgebracht door uitgever Billy Bones en ik heb het met veel plezier gelezen.

Hoofdpersoon Elliot zit zwaar in de problemen. Zijn moeder doet de laatste tijd heel vreemd dus hij moet haar in de gaten houden. Hierdoor haalt hij slechte cijfers op school en is hij eigenlijk te moe om op te letten. Als hij het echt even niet meer ziet zitten stort er een vallende ster neer op aarde en die komt hem redden. Nou ja, de ster is Virgo, een sterrenbeeld en lid van de dierenriemraad in het paradijs waar alles perfect is. Zij is eigenlijk voor een heel andere missie op aarde. Namelijk om bij een gevangene van Zeus iets af te leveren. Ze belandt echter in de schuur bij Elliot en zo belanden ze samen in een avontuur. Per ongeluk laten ze de gevangene ontsnappen. Dit is Thanatos, demon van de dood. De dierenriemraad vindt dat  Virgo dit zelf moet rechtzetten en Elliot gaat haar helpen. Samen met een stel oude Griekse goden gaan ze achter Thanatos aan maar ook op aarde hebben ze de nodige problemen van Elliot om op te lossen en uiteraard hebben ze niet zoveel tijd dus deze uitdagingen zijn een race tegen de klok.

Ik ben een fan van verhalen over Goden uit het oude Griekenland, van mythes over hoe hun levens aan elkaar verwikkeld zijn en hoe dom hun acties af en toe zijn.  In dit boek kon ik dan ook mijn hart ophalen. De auteur kent de klassiekers. Het is dus ook nog eens leerzaam om al die Goden namen en hun verhoudingen tot elkaar te leren. Wel zijn sommige namen echte tongbrekers vooral voor de jongere lezers.

Door gebruik te maken van de echte Goden maakt het dit boek extra leuk om te lezen. Voor mij in ieder geval wel. De auteur heeft de Goden en leden van de dierenriemraad hun eigenaardigheden extra uitvergroot en door de absurditeit hiervan een extra vleugje humor meegegeven aan het verhaal.

De problemen van Elliot zijn groot en die van Virgo en haar actie een regelrechte ramp maar door samenwerken en vertrouwen in elkaar weten ze toch een flink deel op te lossen.

Ook door de snelle afwisseling tussen de werelden houd je de spanning vast en zit je van begin tot het einde in een groot  en origineel avontuur.

Het verhaal eindigt met een enorm open einde en daarna kan je niet anders dan wachten op het vervolg. Want dat wil je zeker gaan lezen !

Boekgegevens :

Titel           Chaotische goden, boek 1 de ontsnapping van Thanatos

Auteur        Maz Evans

Vertaling    Nan Lenders

Illustraties   Aleksei Bitskoff

Uitgeverij    Billy Bones

Isbn            9789030504092

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress