web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 5**** voor De Monsterfabriek van Gustaaf Glibber

Gustaaf Glibber is een pseudoniem van Peter van Roermund. Onder zijn andere pseudoniem Peter De Willis schreef hij “De Boeken van Terra Fabula”, een sprookje wat zich qua fantasie en beeldvorming kan meten aan de boeken van Harry Potter, maar dan meer geschikt voor jongere lezers. Griezel & Co” is een nieuwe serie waar we al eerder in deel 1 “Monsterkermis” kennis konden maken met Frederick von Grimwald. Een aparte jongen die samen met zijn oom in een vervallen kasteel woont aan de rand van het saaie stadje Grimwald. Frederick heeft als hobby het verzamelen van insekten en het in elkaar zetten van skeletten naar  eigen fantasie en hij is uitvinder.  Zijn oom is burgemeester en moet het geheim bewaken van de Schreiberg. Wat uitloopt tot een spannend avontuur als er een gemene zakenman burgemeester wil worden ten kosten van alles.

In dit tweede deel gaan we van start in de hectiek van het nu dagelijkse leven van Frederick en zijn vrienden. Zijn vrienden zijn de Monsterlingen die we in het eerste deel hebben ontmoet. Het kasteel zit vol zombies, skeletten, vampiers en ander gespuis die samen werken om de gemoederen tussen de mensen en de Monsterlingen rustig te houden.  Frederick heeft zijn bureau  Griezel & Co opgericht om de vrede dus te bewaken. Maar de rust wordt verstoord. Monsterlingen in het hele land zijn op de vlucht en een geheimzinnige Dokter X laat van zich horen. Tijdens het griezelcarnaval worden vrienden van Frederick ontvoerd en gaat het bureau snel op onderzoek uit om ze terug te vinden.

Hoewel je dus meteen in het verhaal valt kan je het meteen goed volgen. Hier en daar een terugblikje op het eerste deel. Daar het al een tijdje terug was dat ik die las was dat wel prettig. Mocht je het eerste deel niet gelezen hebben is het wel te volgen maar eigenlijk moet je gewoon bij deel 1 beginnen omdat het te leuk is om niet te lezen.

Het verhaal is een en al actie, spanning en avontuur met een flinke dosis humor. Kenmerkend voor deze verhalenverteller. Vriendschap, eerlijkheid en vertrouwen is een must bij de personages uit dit verhaal  En zeker ook dat je best anders mag zijn (ook al hebben mensen daar soms moeite mee). Je mag gewoon jezelf zijn.

Een mooie boodschap in een heel leuk, spannend en fantasie-vol jasje!

Boekgegevens :

Titel                   Griezel & Co deel 2 de Monsterfabriek

Auteur              Gustaaf Glibber

Uitgeverij         Zilverspoor

Isbn                   9789463081191

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress