web analytics
recensiegrid recensies algemeen

Conny – Kinderboekenrecensie 5***** voor De Olifant van Jenni Desmond

Jenni Desmond studeerde Engels, kunstgeschiedenis en kinderboekillustratie. Dit is het derde deel in een serie dierenprentenboeken. Eerder verscheen De blauwe vinvis en De ijsbeer. Met deze laatste titel won ze de ‘New York best Illustrated Award’.

In dit boek ga je samen met een jongen een boek lezen over olifanten en kom je allerlei olifanten-weetjes te weten. Dat er verschillende soorten zijn en waar je ze aan kunt herkennen en dat ze op hun tenen lopen. (Toch knap als je zo groot en zwaar bent). Je leert dat hij links- of rechtshandig kan zijn, hij een goed geheugen heeft, weet waar zijn soortgenoten zijn en hoeveel kilo hij wel niet kan wegen.  Wat ze eten en drinken (en hoe ze dat doen) en waar ze sterven en ook verdrietig zijn als er een maatje sterft. Dat het dus heel sociale dieren zijn die beschermd moeten worden tegen stropers en andere bedreigingen.

Naast de korte en duidelijke teksten waar zoveel informatie wordt gegeven zijn de illustraties werkelijk schitterend. Het enthousiasme van de schrijver/illustrator spat van de bladzijdes af. Uiteraard heeft ze veel research gedaan en leert ons heel veel over deze reus op een speelse manier. Hierdoor is het een informatief prentenboek geworden voor jong en oud. Ik hoop dat er nog veel delen in deze serie mogen volgen want zo is het leren over dieren heel leuk.

Boekgegevens :

Titel                           de olifant

Auteur & illustrator    Jenni Desmond

Uitgeverij                   Lemniscaat

Isbn                            9789047709763

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress