web analytics
Niet gecategoriseerd

Conny-KinderBoekenRecensie 5***** voor Dit boek gaat niet over mevrouw Moes en haar kakkerlakken van Marieke Van Hooff

no title has been provided for this book
Publisher:

 

Kinderboeken ontdekte een voor ons nieuwe uitgeverij in België en meteen kregen we drie mooie boeken van Uitgeverij Bakermat opgestuurd. Dit is de eerste in de rij en hij smaakt meteen naar meer. Recensent Conny Schelvis-Mens las het met veel plezier. Ze plaatst het op de Kinderboeken Wall of Fame!

Marieke van Hooff( 1976), is schrijfster en actrice. Ze speelt vooral theater in België en Engeland. Soms schrijft ze ook haar eigen toneelstukken. Verder spreekt ze stemmen in en doet ze af en toe wat televisiewerk. Ze is altijd met verhalen bezig en heeft al een aantal kinderboeken op haar naam staan.

“Dit boek gaat niet over mevrouw Moes en haar kakkerlakken” is haar nieuwste kinderboek.

De illustraties zijn van Wout Schildermans (1980) . Hij is illustrator/ vormgever en tekent en schildert onder de naam Melvin voor kinderen en jongvolwassenen. Hij is verantwoordelijk voor de cover en de vele illustraties in het boek. Ze zijn geen aanvulling maar zeker een onderdeel van het verhaal. Het maakt het verhaal nog leuker en grappiger en zeker meer beeldend dan dat het al is.

Het boek gaat over de familie Ginderachter, een vader, moeder en zoontje die dagelijks tussen 10 en 12 uur vreselijk wiebelen. Dat valt niet altijd mee, zeker niet voor de moeder die tandarts is en eigenlijk het gebit van de president van Madagaskar onder handen moet nemen. Naast al dat gewiebel en een belangrijke president is er ook nog een vreemde butler, ringstaartmaki’s die de macht willen overnemen, een schietgrage veiligheidsagent en je vraagt je natuurlijk met zo een titel af wie die mevrouw Moes is, ook al zou het daar niet over gaan…

Vanaf de eerste pagina rol je in een avontuur waar je door heen vliegt. Het leuke is dat de schrijfster Marieke de verteller is en bij het gezin aanwezig is. Terwijl ze haar verhaal aan het vertellen is wordt ze te pas en te onpas onderbroken door de personages uit het boek omdat ze het verhaal willen beïnvloeden door hun eigen ervaring /herinneringen aan het verhaal. Hierdoor ontstaan er grappige situaties, mopperende figuren en twisten aan het toch al wat bizarre verhaal.

Dit in combinaties met verschillende lettertypes en diktes en geweldige illustraties maakt dit boek tot een toppertje!

Voor fans van de verhalen van David Walliams en Tosca Menten is dit zeker een aanrader !

Boekgegevens:

Titel         Dit boek gaat niet over mevrouw Moes en haar kakkerlakken

Van           Marieke van Hooff

Illustraties Melvin

Uitgeverij Bakermat

Isbn         9789059243989

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress