web analytics
recensies kinderboek

Conny-Kinderboekenrecensie 5***** voor Edison, het mysterie van de muizenschat van Torben Kuhlmann

Edison, het mysterie van de muizenschat
Illustrator: Torben Kuhlmann

Torben Kuhlmann studeerde illustratie en grafisch ontwerpen aan de hogeschool voor toegepaste kunsten in Hamburg. Zijn specialisatie was boekillustratie.  In 2012 studeerde hij af met het prentenboek  ‘Lindbergh, het grote avontuur van een vliegende muis’, inmiddels een bestseller en in meer dan dertig talen vertaald. In 2016 verscheen ‘Armstrong, de avontuurlijke reis van een muis naar de maan’  en nu is er dus het  derde boek over avontuurlijke muizen,  Edison.  In dit verhaal gaan twee muizen op zoek naar een verloren schat en moeten ze op reis naar de bodem van de oceaan.

Wat een geweldig mooi boek!  Ik kan niet anders zeggen : ik ben fan !  De illustraties in warme kleuren, meestal pagina vullend vertellen het verhaal eigenlijk al. De manier waarop de auteur het ontstaan van belangrijke uitvindingen verwerkt in het verhaal waarbij muizen de hoofdrol spelen is mooi en origineel gevonden.  Achterin het boek staat de feitjes over de uitvindingen van het elektrische licht en een korte biografie over Thomas Alva Edison, de uitvindingen en persoon waar het hier omdraait. Het maakt het boek af door deze informatie bij te sluiten. Je kan zien dat de auteur zich goed in de materie heeft verdiept.

Maar voor jonge lezertjes zal dat bijzaak zijn. Die willen zich mee laten voeren met het verhaal. Als de volwassenen het boek uit handen willen geven tenminste.  De tekst is vrij lang en soms wat moeilijk dus is het echt een voorleesboek. De grote illustraties laten wel veel ruimte om met een beetje fantasie met je kind je eigen input aan het verhaal te geven. Je zou vragen kunnen stellen bij de mooie platen.  Soms lijken het gewoonweg wel schilderijtjes. Een kunstwerk op je boekenplank die ook nog eens voor mooie leesmomentjes zorgt met je kind, wat wil je nog meer?  Ik denk meer boeken van deze auteur!

Boekgegevens :

Titel : Edison, het mysterie van de muizenschat

Auteur : Torben Kuhlmann

Illustraties : Torben Kuhlmann

Vertaling : Joukje Akveld

Uitgeverij : de vier windstreken

Isbn : 9789051166514

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress