web analytics
recensiegrid recensies algemeen recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 5***** voor Eén Vos van Kate Read

Eén Vos
Author:
Illustrator: Kate Read

Kate Read is de auteur en illustrator van een telboek-thriller, dat klinkt mij, als thriller liefhebber, als muziek in de oren. Ik was dus ook zeer benieuwd naar dit boek.

Dus vol spanning sla ik het boek open om te starten met één sluwe vos. Waar gaat dit ons brengen ? Allereerst met twee sluwe ogen richting drie dikke kippen die een wormpje wegpikken. Als dat maar goed gaat…

Zoals altijd zijn de prentenboeken van uitgeverij Lemniscaat helemaal af qua vormgeving met oog voor detail. De binnenzijde van de cover is aan het begin bedrukt met vossenpootjes en aan het einde met kippen. Ook de cover is uitnodigend niet alleen qua titel ( met als ondertitel telboek-thriller wat nieuwsgierig maakt) maar ook de parmantige vossenkop die er op staat.

Kate Read heeft een mooie uitnodigende tekenstijl die iets doet denken aan Eric Carle.  Met name qua kleurgebruik. Haar illustraties zijn minder hoekig en wat warmer naar mijn idee.

Pagina groot komt er een cijfer aan bod met een regel tekst die te vinden is in de illustratie en nog voor je klaar bent met lezen begin je al te tellen. De spanning is goed opgebouwd, thrillerwaardig, en het is een boek waarbij je vreest voor de kippen maar wees niet bang, het is voor de allerkleinsten dus heeft het boek een goed einde.

Eén vos is een top-debuut van Kate Read en hopelijk het begin van een mooi oeuvre.

Boekgegevens :

Titel                      Eén vos

Auteur                  Kate Read

Illustraties             Kate Read

Vertaling               Jesse Goossens

Uitgeverij              Lemniscaat

Isbn                      9789047711797

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress