web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 5***** voor Een Wereld vol Planten van Mark Jenkins

Een Wereld vol Planten
Author:
Genre:
Publisher:
Illustrator: James Brown

Martin Jenkins studeerde biologie en werkte onder meer voor de Verenigde Naties en het Wereld Natuurfonds. Hij herschreef klassiekers als Gullivers reizen en heeft al meerdere prijswinnende non-fictietitels op zijn naam staan. Eerder bij Lemniscaat verscheen ‘bedreigde dieren ‘ in hetzelfde mooie jasje als dit boek.

James Brown is ontwerper en illustrator. Hij voorzag de boeken ‘een wereld vol ontdekkingen’ en ‘ over alles’ met zijn illustraties en is voor dit boek een succesvolle samenwerking aangegaan met Martin Jenkins.

Lemniscaat heeft al veel mooie natuurboeken uitgegeven en deze past prima in die rij. Het grote formaat is uitnodigend en in dezelfde stijl als bovengenoemde titels. Een serie boeken vol  feiten en weetjes over onze wonderlijke wereld.

De cover heeft reliëf en de tekst “planten zijn geweldig, maar hoe fantastisch en wonderlijk ze werkelijk zijn, ontdek je in dit boek “.  Nou laat die ontdekkingsreis maar beginnen. Dat we niet zonder planten kunnen leven weten we eigenlijk allemaal wel maar waarom dat zo is leer je uit dit boek. Daarnaast krijg je uitleg over fotosynthese, de koolstofkringloop, wat een plant nu eigenlijk is en hoe die ontstaat.

Sommige dingen weet je natuurlijk al maar als je dan leest over planten die dieren eten, planten die samenwerken, planten die stelen en planten die verdedigen ben je inderdaad in de wonderlijke plantenwereld terecht gekomen.

Leerzaam en interessant. Weet jij bijvoorbeeld welke tien planten de wereld beheersen, welke planten bedreigd worden en dat je planten kunt kweken maar ook kunt verzamelen?

De illustraties beslaan de gehele pagina’s en hebben een kleurstelling per onderwerp. Hierdoor kan je veel laten zien zonder dat het te druk wordt op de bladzijdes. De teksten zijn informatief zonder saai of moeilijk te zijn. Een onderwerp als fotosynthese kan heel moeizaam worden uitgelegd maar ondanks er wel moeilijke woorden in de tekst zitten is het begrijpelijk voor jong en oud. De auteur weet het op zo’n manier te informeren dat je als lezer enthousiast wordt gemaakt over het onderwerp. Je blijft er in bladeren. Vanwege de soms moeilijke wetenschappelijke woorden is het geschikt vanaf ongeveer 12 jaar oud.

Een ideaal boek om te gebruiken bij je werkstuk of spreekbeurt maar ook om je te verdiepen in de inderdaad wonderlijke wereld vol planten.

Boekgegevens :

Titel                       een wereld vol planten

Auteur                    Mark Jenkins

Illustrator                James Brown

Vertaling                 Jese Goosens

Uitgeverij                Lemniscaat

Isbn                        9789047711735

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress