web analytics
non fictie recensiegrid

Conny – Kinderboekenrecensie 5***** voor Het andere dierenboek van Victoria Farkas

Het andere dierenboek
Categorieën: ,
Genre:
Publisher:
Published: november 2020
Als hij zich bedreigd voelt, laat hij een stinkende, vochtige scheet. Daarna gaat hij op zijn rug liggen, met zijn tong uit zijn bek. Als zijn aanvaller dan nog twijfelt of hij echt wel dood is, laat hij een druppeltje bloed uit zijn bek sijpelen… Weet jij welk dier dit is? In ‘Het andere dierenboek’ staat verwondering centraal. Lees over onverwachte kenmerken van en laat je verrassen door welk dier daarbij hoort. Heel gewone dieren…

Het andere dierenboek is weer een mooie uitgave van KNNV Uitgeverij. Uitgever van informatieve boeken over natuur & duurzaamheid. Ze willen hun kennis doorgeven aan een breed publiek en dragen bij aan de bescherming van de Nederlandse natuur.

Victoria Farkas schreef al meer dan vijftien kinder- en jeugdboeken. Daarnaast is ze een natuur- en dierenliefhebber. Hoe leuk is dat om te combineren in dit mooie natuurboek voor de jeugd ? Een boek over dieren met een originele invalshoek. Laat je verwonderen en verrassen over welke bijzonder kenmerk bij welk dier hoort.

Want weet jij welke slang ongevaarlijk is ? Welke kever bromt en welk dier huilt om zo te communiceren met zijn soortgenoten? Welke muis gek is op water? Welk dier onder de grond leeft en het puntje van zijn neus naar buiten steekt om te ruiken of het veilig is om naar buiten te gaan? Welke uil de kleinste is van Nederland en welk knaagdier het grootste is van Europa?

Deze weetjes plus nog meer bijzondere eigenschappen van dieren vind je terug in dit mooie boek.

Het boek heeft ene hard kaft met getekende blaadjes met daarin de oogjes van de dieren die besproken worden in dit boek. Vervolgens ga je op reis door de natuur. En kom je meer dan vijfentwintig dieren tegen. Elke pagina is kleurrijk en elk van elk dier is een grote foto, over twee pagina’s, geplaatst én worden de bijzonderheden van dit dier benoemt. Vaak iets wat je niet in een gewoon dierenboek zou aantreffen. Wat ik zelf ook leuk vond is dat er gekozen is voor dieren uit Nederland/België. Dus we houden het dicht bij huis en dat maakt het dat je tijdens je wandeling misschien wat alerter bent om te kijken of je deze bijzondere snuiters misschien tegen kan komen.

Het andere dierenboek is een origineel en mooi boek, een echte aanrader waar je in blijft bladeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress